E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÜçüncü çeyrek sonuçları başlıyor---

Üçüncü çeyrek sonuçları başlıyor

Üçüncü çeyrek sonuçları başlıyor
20 Ekim 2023 - 09:28 borsagundem.com

Phillip Capital: Yurt içinde konsolide olmayan finansal sonuçlar 30 Ekim tarihine kadar, konsolide finansal sonuçlar 9 Kasım tarihine kadar açıklanacaktır. Bankaların ise son finansal sonuç gönderim tarihi 20 Kasım.

Geçtiğimiz hafta başlayan Filistin ile İsrail arasındaki çatışma piyasalar açısından kötü bir sürpriz oldu. Hafta boyunca gelen her yeni haber Borsa İstanbul’da gün içi volatilitenin artmasına neden olurken, önceki haftalarda 8.500 üzerine çıkan BIST 100 geçen hafta 8.000 civarına kadar geriledi. Bu hafta da devam eden satışlarla endeks 7.700 civarına kadar geriledi. Borsa İstanbul’un bu haberlere sert reaksiyon vermesinde coğrafi yakınlık faktörü etkili olsa da son dönemdeki sıkışma ve 8.500 üzerinde tutunamamanın verdiği teknik baskının da etkili olduğunu düşünüyoruz. Ortadoğu’daki çatışma alanının çok fazla genişlemeyeceği varsayımıyla bu dönemdeki düşüşün orta ve uzun vadeli alım fırsatı oluşturduğunu düşünüyoruz.

Bu gelişmelere ek olarak içeride açıklanmaya başlayan üçüncü çeyreğe ilişkin finansal sonuçları takip etmeye başlayacağız. Yurt içinde konsolide olmayan finansal sonuçlar 30 Ekim tarihine kadar, konsolide finansal sonuçlar 9 Kasım tarihine kadar açıklanacaktır. Bankaların ise son finansal sonuç gönderim tarihi 20 Kasım. Bankaların yılın üçüncü çeyreğinde güçlü finansal sonuçlar açıklayacaklarını değerlendiriyoruz. Sigortacılık ve aracı kurum sektörlerinin de kâr rakamları güçlü görünümünü sürdürecektir. Finans sektörü dışında havacılık, holding, gıda – perakende ve çimento sektörünün de olumlu finansallar açıklayacaklarını düşünüyoruz. Bu dönemde endeks bazlı seviyelerden ziyade hisse bazlı hareketler daha ön planda olacaktır. Bu nedenle ağırlıklı endeksi konuşuyor olsak da kar alım ve stop seviyelerinin endeksten bağımsız hisse bazlı oluşturulması faydalı olacaktır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)