E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıUcuz altın göz boyuyor---

Ucuz altın göz boyuyor

Ucuz altın göz boyuyor
25 Nisan 2013 - 08:26 borsagundem.com

Altın fiyatlarında son dönemde etkili olan düşüş yatırımcı iştahını kabartmış görünüyor

Altındaki düşüşle birlikte İngiltere´de darphanenin bu ay bir yıl önceye kıyasla üç kat daha fazla altın madeni satışı gerçekleştirdiği bildirildi.
ABD´de ise darphanenin bazı altın satışlarını askıya aldığı çünkü düşen fiyatlarla birlikte artan talebe yetişmekte zorlanıldığı, stokların tükendiği kaydedildi.
Geçen hafta altında yaşanan büyük düşüş Hindistan´da da altın satışlarında benzeri görülmemiş bir artış yaşanmasına neden oldu. Hinduların kutsal bayramı olan Akshaya Tritiya öncesinde gerçekleşen fiyatlardaki düşüş Hindistan´da altına hücum yaşattı. Hindistan´ın en büyük altın perakendecilerinden Rajesh Exports´un Başkanı Rajesh Mehta, "Yalnızca geçtiğimiz hafta normalde sattığımızın 10 misli altın sattık" dedi.
DARPHANE ALTIN DAĞITTI AMA...
İçeride geçen hafta iç piyasada özellikle çeyrek altın satışlarının artması sonucunda kuyumcular talebi karşılamakta zorlanmıştı. Hafta başında Darphane´nin piyasalara altın dağıtmasıyla kuyumcu tezgahlarında yeniden boy gösteren çeyrek, yarım ve tam altınlar, nişan ve düğün sezonu öncesi esnafı rahatlattı. Ancak bu gelişmenin henüz ilçelere tam olarak yansımadığı ortaya çıktı. İl merkezlerinde bu sıkıntı aşılırken, ilçelerdeki kuyumcu esnafı müşterisini geri çevirmek durumunda kalıyor.
10 gündür ziynet olarak bilinen çeyrek, yarım ve tam altında yok sattıklarını belirten Şahin Şarlak, "Nişan ve düğün sezonu başladı. Ancak düğünde gelin ve damada takı takmak isteyenler çeyrek altın talep ediyor bizden. Biz de yok demek durumunda kalıyoruz. Bize darphanenin bastığı çeyrek altınlar ne zaman gelir bilmiyoruz" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)