E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporUEFA ile ECA karşı karşıya!---

UEFA ile ECA karşı karşıya!

UEFA ile ECA karşı karşıya!
10 Eylül 2011 - 10:26 borsagundem.com

UEFA ile, Rummenigge’nin başkanı olduğu Avrupa Kulüpler Birliği (ECA) yaptıkları açıklamalarla karşı karşıya geldi.

Fenerbahçe’nin odak noktasında bulunduğu ve UEFA’nın yakından takip ettiği şike davası, başkanlığını eski Alman futbolcu Karl-Heinz Rummenigge’nin üstlendiği ECA’nın yaptığı açıklamayla yeni bir boyut kazandı.
“İyi yönetim” mottosu altında birleşen üye kulüplerin takımları bir araya gelerek, futbolun iyi yönetilmesi konusunda gerekli adımların tam anlamıyla atılabilmesi için, UEFA nezdinde federasyonlar kadar, kulüplerin de söz hakkı olduğuna dikkat çekti.
Yayınlanan bildiride ayrıca, UEFA’nın alacağı kararlarda şeffaflık, demokrasi ve finansal fair-play konularında hassas olmaları gerektiği vurgulandı.
‘KULÜPLER HÜKUMETLERİYLE BİRLİKTE ÇALIŞMALI’
UEFA ise bu açıklamaya ‘kontra’ yapmakta gecikmedi. Şike konusunda Polonya’nın talebiyle bir araya gelen Avrupa Birliği’ne üye ülkelerin spor bakanları ve ülke temsilcileri, şike konusunda ‘somut ve hızlı’ adımlar atılması konusunda UEFA ile dün bir toplantı yaptı. Toplantı sonrası UEFA Genel Sekreteri Infantino “Şikeyle mücadelede ülkelerin sportif bünyeleri ve hükümetleri ortak hareket etmeliler. UEFA bu toplantıdan çok mutlu.Önümüzdeki Kasım ayında tekrar bir araya gelerek şike konusunda yapılacak çalışmaları masaya yatıracağız” diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)