E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporUEFA: Şike ile ilgili yeterli delil var ---

UEFA: Şike ile ilgili yeterli delil var

UEFA: Şike ile ilgili yeterli delil var
21 Mart 2012 - 14:15 borsagundem.com

UEFA Genel Sekreteri Infantino, yaptığı açıklamada "Türkiye'de şike ile ilgili yeterli delil var" dedi

UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino, şike iddiaları konusunda kararları Türkiye Futbol Federasyonu'nun alacağını, kendilerinin daha sonra durumu inceleyeceklerini söyledi.
Gianni Infantino, yaptığı açıklamada "Türkiye'de şike ile ilgili yeterli delil var. Şike iddiaları konusunda, Türkiye Futbol Federasyonu gerekli kararları alacak. Yerindenlik durumu var, yerinden alınacak kararlar var. Bunlar Türkiye'de, Türk makamları tarafından alınacak. Bu kararlar alındıktan sonra biz durumu inceleyeceğiz. Şikeye karşı toleransımız sıfır'' dedi.
Infantino, UEFA Yönetim Kurulu toplantısı sonrasında Conrad Otel'de düzenlediği basın toplantısında, bir soru üzerine, yaptıkları toplantılarda Türkiye'nin durumunun gündeme gelmediğini dile getirerek, şunları kaydetti:
''Ancak şunu söyleyebilirim; Türkiye büyük bir futbol ülkesi ve bu nedenle UEFA Kongresi burada düzenledi. Türkiye'de geçmişte ve şu anda bazı şike iddialarıyla ilgili davalar, soruşturmalar var, futbol disiplin heyetlerinde de bunlar gündemde. Türkiye Futbol Federasyonu doğru, gerekli kararları alacak, yerindenlik durumu var. Yerinde alınacak kararlar var. Bunlar Türkiye'de, Türk makamları tarafından alacak. Bu kararlar alındıktan sonra biz durumu inceleyeceğiz. Herhangi bir karar da alacak değiliz. Onlar ne yapılacağını biliyor. Şikeye karşı toleransımız sıfır.''
58. maddenin sadece Türkiye Futbol Federasyonu'nun sorumluluğu olmadığını anlatan Infantino, ''UEFA olarak statülerimizde ve tüzüklerimizde şike ile ilgili bütün kurallarımız açık, sıfır tolerans. Ancak burada uygun ve orantılı yaptırımların verilmesi gerekiyor. 58. madde değiştirilsin, değiştirilmesin, şu anda bizim için böyle bir konu yok. Önemli olan doğru önlemlerin ve kararların alınması lazım Türkiye Futbol Federasyonu tarafından, daha sonra biz duruma bakacağız'' ifadelerini kullandı.
Infantino, "Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'nden men edildi. UEFA'ya göre Türkiye Ligi'nde geçen sezonun şampiyonu kim?" sorusuna, "Türk Ligi'nin birincisini belirleme işi, UEFA'nın işi değil. Şike iddialarından sonra Türkiye Futbol Federasyonu, F.Bahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne katılmasından vazgeçti. Biz de tüzüğümüze göre sıralamada bir sonraki sırada olan takımın katılmasını istedik. Geçen yıl Türkiye'nin şampiyonunun kim olduğunu biz söyleyemeyiz. Disiplin kararlarının TFF tarafından hızlı bir şekilde alınması lazım." diyerek yanıt verdi.
UEFA yetkilisi, UEFA'nın sıfır tolerans söylemine rağmen iddianamede adı geçen Trabzonspor ve Beşiktaş'ın neden Avrupa kupalarında yer aldığıyla ilgili bir soru üzerine ise "Sıfır tolerans deyince her tür katı tedbiri içerir ya da içermez diye düşünmeyelim ama uygun tedbirleri almak demektir. Duruma göre değişir. Bu Türkiye'nin meselesidir. Olmuşsa buna TFF ve Türk makamları bakacaktır. UEFA müsabakaları çerçevesinde bir şey olmuşsa biz bakabiliriz veya Federasyon bir şey yapmazsa biz yapabiliriz." dedi.
Infantino, Fenerbahçe'nin CAS'ta TFF ve UEFA aleyhine açtığı dava için ise "Fenerbahçe'nin CAS'taki davası görülmekte olan bir dava. Bu konuda şu anda bir şey söyleyemem." ifadeleri kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)