E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporUEFA'dan ceza yağmuru---

UEFA'dan ceza yağmuru

UEFA'dan ceza yağmuru
30 Mayıs 2012 - 14:32 borsagundem.com

Gaziantepspor ve Bursaspor Avrupa kupalarından 1 yıl men edildi

UEFA Tahkim Kurulu, mali konularla ilgili Disiplin Komitesi'ne sevk edilen Beşiktaş Kulübü'ne, bir yıl Avrupa kupalarından men cezası verdi. UEFA Beşiktaş kararından yaklaşık bir saat sonra da Bursaspor ve Gaziantepspor'un Avrupa kupalarından men edildiğini açıkladı. Kurul ayrıca Beşiktaş'a verilen 500 bin Euro'luk cezayı kaldırırken, yerine 200 bin Euro ceza verdi. Avukat Levent Erdoğan, yaptığı açıklamada "İtiraz için CAS'a başvuracağız" dedi.
Beşiktaş ve Bursaspor'un cezası bu yıl uygulanırken Gaziantepspor'un cezası ise Avrupa kupalarına katılacağı ilk yıl geçerli olacak. Beşiktaş ve Bursaspor UEFA'nın ceza kararı için CAS'a başvuracağını açıkladı.
Beşiktaş ile ilgili kararın açıklanmasının hemen ardından Beşiktaş hisseleri sert bir şekilde düştü. Hisseler yüzde 9.05 kayıpla 4.32 liraya geriledi. Beşiktaş hisseleri önceki günü 4,75 liradan kapatmış ve ilk seansta UEFA açıklaması öncesinde 4,77 aralığında yatay seyrediyordu.
FİKRET ORMAN: "ÇOK ÜZGÜNÜM" 
Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, UEFA Tahkim Kurulu toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu. Fikret Orman şunları söyledi: "Çok fazla şey söylemek istemiyorum. Heyet "Neler yapmak istediğinizi anladık" dese bile geçmişten gelen bu UEFA kurallarına uymayan durum nedeniyle bir ceza vermeleri gerektiğini söylediler. Gelecek sezon UEFA maçlarında olmayacağız. Ayrıca 200 bin Euro da ceza aldık. Bunun bir aşama sonrasında CAS'a gideceğiz. Şahsi olarak çok üzüntülüyüm. Beşiktaş böyle şeylerle muhattap olmamalı. Benim başkan olduğum yerde bir daha olmayacak."
EMİN ÖZKURT: "CAS'A GİDECEĞİZ"
Beşiktaş Kulübü'nün Avukatı Emin Özkurt ise "Tahkim'in önündeydik, dosyamızı izah ettik. 1 Mayıs'ta da buradaydık zaten. Bugün, ertelemeli cezamızın 1 yıllık kısmı kaldırıldı. "Beşiktaş önümüzdeki ilk UEFA müsabakasına gitmesin" kararı çıktı. Bizim maddi talebimiz kısmen kabul edildi. 200 bin Euro ceza verildi. Beşiktaş, gelecek sezon Avrupa'dan men edildi. Önümüzde CAS var."
BURSASPOR MBESUMA DAVASINDAN CEZA ALDI
Yeşil beyazlı kulüp, bonservis bedelinin geç ödenmesinden dolayı UEFA Disiplin Kurulu tarafından 200 bin Euro cezaya çarptırılmıştı. Yeşil beyazlı kulüp, UEFA Tahkim Kurulu'na taşıdığı konu karara bağlandı. UEFA, yeşil beyazlı kulübe 1 yıl Avrupa kupalarından men cezası verdi.
Bursaspor'un Hukuk İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Öztürk Yazıcı, "Bugün bizim de UEFA'daki MBesuma ile ilgili davamız karara bağlandı. Aldığımız duyuma göre 1 yıl men cezası verildi. CAS süreci var. Bu süreç 15-20 gün sürüyor. UEFA'da oluşturulan disiplin müfettişliğinin yeni kararları. Yeni bir komitenin yeni uygulamaları. Dolayısıyla CAS net cevabı verecektir. Ama şunu söyleyelim bizim dosyamızla Beşiktaş'ın dosyası çok ayrı arasında çok fark var" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • metin30 Mayıs 2012 23:23

    Adam gibi federasyon yokki bizde bu daha baslangic bu rezil federasyonla daha neler gelecek basimiza

  • cem30 Mayıs 2012 20:14

    inşaallah trabzon da ceza alır feneri karıştırmak neymiş görür

  • FANATİKLER. 30 Mayıs 2012 17:05

    MERAK ETMEYİN fb,ÇE DÜŞMANLARI fb.çemize kimse ceza vermeyecek .cezayı alanlar buişleri karıştırmak isteyenlerdir oda onların başına patlayacak.

  • Mete30 Mayıs 2012 16:55

    Mali konular sebebiyle Beşiktaşa bu cezayı uygun görüyorsa UEFA, şikeye karışan Fenerbahçeye kimbilir ne kadar ceza verir

  • ahmet tekcan30 Mayıs 2012 15:52

    bunun m.aydınlarla bır alakası yok sız sanırım sıke davasıyla karıstırdınız..bunlar gıder gelir dengesızlıgınden,topcuların maas alamamaları vb durumlardan ceza aldırlar.tum takımlar hepımızın..renklerıne,takımımıza bakmadan dusunmek ve yardımlasma vaktıdır..yoksa dıger kluplerde zamanla cea alacaklardır..ben fenerlıyım ama galatasaryıda besıktasıda trabzonuda ve dıger takımlarıda en az fener kadar sevek zorundayım.çünkü bu klüpler hepimizin..kamunun..hak edenın sampıyon oldugu..ve sonuna kadar savgının,sevgının,kardeslıgın kaybedılmedıgı sezonları gormek dılegıyle...

  • ahmet güneş30 Mayıs 2012 14:39

    Eeeee.. Kendi göbeğini kesemezsen,başkası kökünden koparıp atar.Bravo AYDINLARRR,Bravoo DEMİRÖRENN