E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisUkra İnşaat iflas erteleme istedi---

Ukra İnşaat iflas erteleme istedi

Ukra İnşaat iflas erteleme istedi
17 Ocak 2013 - 06:50 borsagundem.com

Ukra İnşaat, bozulan mali yapısını düzeltemeyince iflas erteleme istedi

Televizyonlarda bir zamanlar reklam fırtınası estiren ancak maketten ev satıp evleri teslim etmeyen Ukra İnşaat iflas ertelemeye başvurdu. Hürriyet'in haberine göre, Kurtlar Vadisi Dizisi oyuncuları Necati Şaşmaz ve Gürkan Uygun’un reklâm filmlerinde oynadığı Ukra İnşaat, bozulan mali yapısını düzeltemeyince iflas erteleme istedi. Mahkeme şirket hakkında tedbir kararı verdi; iflas erteleme kararı ise yargılama sürecinde netleşecek. Tedbir kararı ile birlikte Ukra İnşaat, alacaklılara karşı koruma altına alınmış oldu. Şirketin yaşadığı mali darboğazın sebepleri ise bilirkişi raporunda ayrıntıları ile anlatıldı. Şirketin 20 milyon dolarlık reklâm bütçesi, eleştirilen konular arasında yer aldı. KASIM AYINDA YAYIMLANDI
Üç ortaklı Ukra İnşaat Taahhüt Dış Ticaret Ltd, Şti., adını Kurtlar Vadisi dizisi ile duyurdu. Temeli 2005’te atılan şirket 378 ofislik Ukra Han Plus, 800 konutluk Hane Plus projelerinden sonra, 2010’da en büyük projesi olan 2560 konut ve 70 dükkânlık Ukra City Projesi’ne başladı. Şirket, Kurtlar Vadisi Dizisi yanı sıra Kurtlar Vadisi Filistin, Av Mevsimi gibi sinema filmlerine de sponsor oldu. Dizinin başrol oyuncusu Necati Şaşmaz (Polat Alemdar), Ukra City’nin ilk reklâm yüzü oldu. Şaşmaz ile çekilen 3 reklâm filminden sonra dizinin bir diğer oyuncusu Gürkan Uygun (Memati) da geçtiğimiz kasım ayında yayımlanan reklâmlarda oynadı.
YARGILAMA SONRASI KARAR
Ancak, şirket, 2011’in sonunda itibaren baş gösteren mali darboğazı aşamayınca çareyi mahkemede aradı. Ukra İnşaat adına Şahin Hukuk Bürosu geçtiğimiz 21 Aralık’ta iflas erteleme talebinde bulundu. Dosyaya bakan Kadıköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne 28 Aralık’ta üç kişilik heyetin hazırladığı bilirkişi raporu sunuldu. Mahkeme aynı gün tedbir kararını verdi. Karar ile birlikte, Ukra İnşaat alacaklılara karşı korumaya alınmış oldu. Şirket hakkında icra takibi benzeri işlem yapılamayacak. Şirket için iflas erteleme kararının verilip verilmeyeceği ise yapılacak yargılama sonrası belli olacak.
MEMATİ’YE 2.5 MİLYON DOLAR
Prof. Dr. Münir Şakrak, Prof. Dr. Sezayi Dumanoğlu ve Doç. Dr. Murat Yavaş’ın hazırladığı bilirkişi raporunda şirketin içinde bulunduğu mali durum tüm ayrıntıları ile anlatıldı. Raporda şirketin reklâm ve sponsorluk harcamaları için 20 milyon dolarlık bütçesi bulunduğu açıklandı. Memati karakterini canlandıran Gürkan Uygun’un oynadığı reklâm filmi için ise 2.5 milyon dolarlık bir reklâm harcamasının yapıldığı anlatıldı.
Borç yükü 44 milyon lira
RAPORA göre şirketin sahip olduğu varlıkların toplam değeri 203.963 bin lira. Borç toplamı ise 208.854 bin lira. Söz konusu borç rakamı içinde en yüksek kalem müşterilerden satılan konutlar karşılığı alınan 164.908 bin lira. Raporda şirketin gerçek borç yükünün 43.946 bin lira olduğu vurgulandı. Şirketin sahip olduğu satışa hazır gayrimenkullerin değeri 32.5 milyon lira olarak hesaplandı. Yine şirketin toplam 83 milyon 62 bin liralık alacağının bulunduğu da raporda yer alıyor. Şirketin aktif varlıkları ile pasif varlıkları arasındaki farkı gösteren borca batıklık miktarının ise 4.8 milyon lira olduğu kaydedildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • müteahhit18 Ocak 2013 16:34

    ukra, yeşil, taşyapı daha sırada çok var.

  • SAYGILARIMIZLAN.18 Ocak 2013 00:46

    Esas 2013 çe hazırlıklıolun derim ben çünkü bunlar seçimlerde kesin gözüylen kazanacaklarını sanıyorlar ama ne yazıkki ortak hükümet kurulacaktır benden söylemesi artık vatandaşta uyandı bunlara birdaha tek başına hükümet kurdurmayacaktır.zaten son yaptıklarına bakılırsa milleti kan ağlattılar ilk baştada EMEKLİLERİbiz emekliler çocuklarımıza bile tembih etmeye başladık sakın ola akp ye oy vermeyesiniz bakın biz emeklilerin halini nasılda üç kuruş paraylan ayakta durmaya çalıştığımızı siz evlatlarımızda görüyorsunuz sandık başına gittiğimizde bizlerin destekleriği partiyi desteklemenizi istiyoruz.neden TV YONLAR kıredi kart borçlarının nekadar olduğunu söylemiyorlar vede başbakanın tamam İMF ye borcumuz yok denecek kadar az ama neden ülkenin İÇ BORCUNU da söylemiyorsunuz 55 senelik hükümet döneminde iç borç 435 katrilyondu ama şimdiise o borç 900 katrilyonun üzerine çıktı neden bu gerçekleri türk milletinden saklamaya çalışıyorsunuz.inşallah şu apo olayı sizleri bitirir.eğer avrupa toparlanmaya başlarsa işte ozaman en büyükkıriz bizde çıkacaktır.

  • ERDİNÇ GÜNERİ17 Ocak 2013 14:57

    2015 teki krize hazır olun

  • Suat tosun17 Ocak 2013 14:22

    Ilk iflas geliyor desenize.boyle olucagi belliydi.surekli konuta yatirim.tipki zamaninda amerikada morgec kirizi yani konuta dayali yatirima oldugu gibi.

  • atakan17 Ocak 2013 14:07

    her güzelin bi sonu vardır o kadar şatavatlı reklamlar sizin neyinize yılların alarkosu niye reklam yapmaz bunda hiç pay almadınzmı dünyanın bir ıcunda bir konut yapıyorsunz gitmek dert gelmek dert bu dairelerin hepsini zenginlar almaz onlar villarda otururlar o yüzden türkiyenin işi zor inş sektörü ile bı de kadv çıtkı bakalım sonuçlar neye varacak ağaoğlunda ses yok o da sıkıntılı galiba mahkemelre ilgili

  • atakan17 Ocak 2013 14:03

    yarın öburgün mağdurların çıkar piyasay a allah yardım etsin

  • Nihat Kahraman17 Ocak 2013 10:05

    Galiba daha sırada çok var; 80 li yıllarda ki bankerlerin çöküşüne benzemez inşallah! Yahu bu zenginler sidik yarışı yapmaktan doğru dürüst yatırım yapamıyorlar! bir ara para babaları tekstile yüklendi 90 lı yıllarda batan tekstil şirketlerinin sayısı belli değil ona keza herkes banka kurup devlete borç vermeye kalkınca sonuç 2000 krizi!!

  • flamenco7217 Ocak 2013 09:29

    Demek ki neymiş..Kurtlar vadisi konut yapmak için çok doğru bir lokasyon değilmiş..Bisiklet stratejisiyle devam eden inşaat firmalarını zor bir dönem bekliyor kanımca..Bu firmalar Kentsel dönüşüm alanında hazırlık yapmamışlarsa ve pozsiyon alamamışlarsa başları epey ağrıyacak..(bisiklet stratejisi: durdun mu düşersin)