E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaUkrayna borsası ve tahvilleri çöktü---

Ukrayna borsası ve tahvilleri çöktü

Ukrayna borsası ve tahvilleri çöktü
03 Mart 2014 - 16:53 borsagundem.com

Ukrayna tahvilleri rekor düşüş yaşarken, hisseler Ağustos 2011'den bu yana en dik düşüşü kaydediyor

Ukrayna tahvilleri, Rusya ordusunun Kırım istilasının, Kiev'deki hükümetin ekonomik çözümler üretme ve temerrüte düşmeyi engelleme çabalarını tehdit etmesiyle, rekor düşüş yaşıyor. 

Ukrayna'nın Haziran vadeli dolar tahvilleri, 28 Şubat'taki seviyesi 94.82 sentten Kiev saati ile 13:51'de 90.33 sente geriledi ve faizler tüm zamanların zirvesi yüzde 51'e tırmandı. 2023 vadeli tahvilin faizi 1.12 yüzde puan yükselerek yüzde 10.62 oldu. Ukrayna'da hisse endeksi ise yüze 11 gerileyerek Ağustos 2011'den bu yana en dik düşüşü yaşadı. Endeks Şubat ayında yüzde 26 ralli yapmıştı. 

ABD, Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya, İngiltere ve AB'den oluşan G7 ülkelerinin maliye bakanları, Ukrayna'ya güçlü mali destek sağlama taahhüdünde bulundu. IMF ise bu hafta Ukrayna'ya ilk ekibini gönderiyor. 

ABD Hazine Bakanlığı, G7 Maliye Bakanlarının ortak açıklamasını yayınladı. Buna göre, G7 Maliye Bakanları, Ukrayna'daki durumu yakından izlediklerini belirterek, Ukrayna'daki yeni hükümete geçişin, ülkedeki finansal istikrarı tekrar sağlayacak, ekonomik potansiyellerin önünü açacak ve Ukrayna halkının ekonomik anlamdaki arzularını daha iyi başarmalarına imkan sağlayacak acil ihtiyaç duyulan piyasa odaklı reformların uygulanması için eşsiz fırsat sunduğunu kaydetti. Maliye Bakanları, "Ukrayna'ya güçlü mali destek sağlama taahhüdünde birleştik" ifadesini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • :)03 Mart 2014 18:21

    1-Rusya der benım hemen dibimde benım karşıtım olan bir ulke tohumları attırmam.. 2-abd ve yandaş avrupalılarda yahu ukrayna bizden olsun safımı zolsun bir nevi tampon devlet bizler için der... olan ukraynaya olur.. umarım saval çıkmaz... bird eoradan mülteciler gelir başımıza, suriyeye ev açan ahlımız ukraynalılarada açar elbet.. ;)... kazanan barış olsun

  • kredili oynamamalı03 Mart 2014 17:32

    hürriyette son dakika haberi var ruslar ukrayna deniz kuvveti teslim olsun yarın saat 5'e kadar demiş bu tüm piyasaları göçerebilir.

  • mehmet03 Mart 2014 17:21

    geziciler de türkiyeyi ukraynaya benzetcekti ama çok şükür başaramadılar!