E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıUkrayna-Çin arasında dev mısır anlaşması---

Ukrayna-Çin arasında dev mısır anlaşması

Ukrayna-Çin arasında dev mısır anlaşması
20 Eylül 2012 - 08:48 borsagundem.com

Ukrayna’nın, Çin ile sıradışı bir anlaşma yaparak, 3 milyar dolarlık kredi karşılığı mısır vereceği bildirildi

BORSAGUNDEM.COM
Çin’in son yıllarda büyük miktarlarda mısır ithal ettiğini hatırlatan Financial Times, Pekin’in daha önce petrol tedarik edebilmek için Venezüela gibi bazı ülkelerle benzer anlaşmalar yaptığını kaydetti. Venezüela, Çin Kalkınma Bankası’ndan aldığı 4 milyar dolar kredi karşılığında, Çin’e günde 100 bin varil ham petrol gönderiyor. Bu, ülkenin petrol üretiminin yüzde 5’ine tekabül eden bir rakam.
Ukrayna Tarım Bakanı Mykola Prysyazhnyuk, anlaşmanın Çin Eximbankı ile Ekim ayının ortasında imzalanacağını söyledi. Prysyazhnyuk, FT’ye verdiği demeçte, “Çin, piyasa fiyatlarından yılda 3 milyon ton mısır istiyor,” diye konuştu.
Ukrayna, buna karşılık elde edeceği kredi ile Çin’den tarımsal teknoloji ve tarım ilacı satın alarak üretimini artırma yoluna gidecek.
Çin, dünyanın en çok mısır ithal eden beşinci ülkesi konumunda. Ülkenin 2011 ile 2013 arasında 8.3 milyon ton mısır ithal etmesi bekleniyor. Bu miktar da, son 15 yılda ithal edilen rakama ulaşıyor.
Ukrayna-Çin anlaşmasının, Asyalı diğer tarımsal ürün ithalatçılarını endişelendirebileceği kaydedildi.
En büyük mısır üreticisi olan ABD’de görülen kuraklık nedeniyle, küresel piyasalarda mısır fiyatları geçen ay rekor kırmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)