E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemUkrayna ile Türkiye arasında ortak silah şirketi kuruldu---

Ukrayna ile Türkiye arasında ortak silah şirketi kuruldu

Ukrayna ile Türkiye arasında ortak silah şirketi kuruldu
10 Ağustos 2019 - 19:05 borsagundem.com

Ukrayna devlet silah ticaret şirketi Ukrspetseskport ve Türk Baykar savunma şirketi, yüksek hassasiyetli silah ve hava-uzay teknolojisine yönelik ortak şirket kurdu.

Ukrayna Ulusal Savunma ve Güvenlik Komitesi’nin açıklamasına göre, devlet savunma şirketi Ukroboronprom’a bağlı Ukrspetskport şirketi ile Baykar savunma şirketi yüksek hassasiyetli silah ve hava-uzay teknolojisine yönelik ortak şirket kurdu.

Kurulan şirketin amacının seri silah üretiminde işbirliği yapılması olduğu kaydedilen açıklamada “Bu, silah alım-satımına yönelik klasik sözleşmelerden uzaklaşılıp işbirliğinde özellikle yeni bir seviyeye geçilmesini, Türkiye ve Ukrayna’daki savunma teknolojilerinde sinerji ve ileri düzey gelişmelerin birleştirilmesini sağlayacak” ifadeleri kullanıldı.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Türkiye’yi Donbass’taki altyapıların yeniden inşasına katılmaya davet etmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • :)11 Ağustos 2019 12:52

    katarlılar olmadan olmaz...50 milyon dolar lazım oldumu satarız. okadar paramız olsa tank paleti üretiriz, fabrikamızda....

  • Acemice10 Ağustos 2019 22:22

    Elindeki güç bela elde ettiğin 2 gram İHA teknolojisini neden el aleme kolayca verip kendine rakip yaratıyorsun ? Kendi pazarına başkasını ortak ediyorsun. Peki sana onlar ne verecek ? Roket mi uzay mı uydu mu uçak mı motor mu ? Bol şans.

  • İlerici görüş11 Ağustos 2019 09:24

    Elbette adamlar yılların birikimi vermezler. Bu olayı tıpkı telefon gibi düşün biz şuan  akıllı telefonlar kullanıyoruz  ya.  Verdiğimiz teknoloji  belkide  e250 lininkidir. Karşılığında  ne alındı bunuda bilmek gerek. 

  • Neden Ukrayna?10 Ağustos 2019 21:39

    S 400 leri aktif hale getiremiyeceğiz muhtemelen :) 

  • gobel6610 Ağustos 2019 21:50

    Tipik CHP sporlu temennisi.

  • Murat10 Ağustos 2019 21:03

    Dogru tercih. Gelismèye acik