E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıUkrayna, Rusya’nın petrol yolunu kesiyor!---

Ukrayna, Rusya’nın petrol yolunu kesiyor!

Ukrayna, Rusya’nın petrol yolunu kesiyor!
30 Ağustos 2024 - 12:40 borsagundem.com

Ukrayna, Rus petrol ve doğal gazının transit geçişini durduracak.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi danışmanı Mihail Podolyak, Novini.Live'e verdiği röportajda, 1 Ocak 2025'ten itibaren Kiev'in Rus gazı ve petrolünün Avrupa'ya transit geçişini durduracağını, ancak diğer ülkelerden gelecek enerji kaynaklarının transitini yapmaya hazır olduklarını açıkladı. Podolyak şöyle konuştu:

Bu, örneğin Orta Asya ülkelerinden gelecek başka bir transit gaz olabilir. Bugün Avrupa, Rusya'dan gelen petrol ve gaz tedariklerini çeşitlendirdi ve artık 10 ya da hatta 5 yıl önce Avrupa'da oynadıkları rolü oynamıyorlar. Dahası, 1 Ocak 2025'ten itibaren Drujba petrol boru hattı da kapanacak. Bu hat üzerinden Slovakya, Çekya ve çok sevdiğimiz Macaristan'a petrol ulaştırılıyordu. AB'nin kararı uyarınca, bu ülkeler petrol tedariklerini çeşitlendirme yollarını bulmalı ve Rus petrolünün Ukrayna üzerinden geçişini durdurmalılar. Aynı durum gaz için de geçerli.

Bununla birlikte Podolyak, eğer bir Avrupa ülkesi Kazakistan veya Azerbaycan'dan gaz almak isterse, Ukrayna'nın bu gazı taşımaya hazır olduğunu söyledi. (Turkrus.com)

Rusya'dan dünyaya kötü haber: Müzakere olasılığı kalmadıRusya'dan dünyaya kötü haber: Müzakere olasılığı kalmadı

 

Rusya: Ukrayna'nın nükleer santral saldırı planına sert yanıt verilecekRusya: Ukrayna'nın nükleer santral saldırı planına sert yanıt verilecek

 

Petrol üretimi durduruldu: 120 milyon dolar uçtuPetrol üretimi durduruldu: 120 milyon dolar uçtu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)