E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaUkrayna tahvil piyasasını hedef alıyor---

Ukrayna tahvil piyasasını hedef alıyor

Ukrayna tahvil piyasasını hedef alıyor
17 Şubat 2015 - 11:58 borsagundem.com

Rusya Başbakanı Putin, Ukrayna'yı ekonomik yönden vurmayı planlıyor

Doğu Ukrayna’daki ateşkes üçüncü gününe girerken, Rusya Başkanı Vladimir Putin, komşusu Ukrayna ile yeni bir cephede mücadele etmeye hazırlanıyor: Tahvil piyasası.

Ukrayna Başkanı Petro Poroshenko, ülkenin borç yükünü hafifletmek amacıyla tahvil sahipleri ile Haziran ayına kadar bir anlaşma sağlama arayışı içine girdi. Ancak Landesbank Berlin Investment GmbH, Societe Generale SA ve Standard Bank Group Ltd.’ye göre Rusya’ya olan 3 milyar dolar tutarındaki Ukrayna borcu görüşmeleri güçleştirme riski taşıyor. Maliye Bakanı Anton Siluanov’un 10 Şubat’ta yaptığı açıklamaya göre Rusya kredi konusunda müzakere etmeye hazır değil.

Landesbank Berlin para yöneticisi Lutz Roehmeyer konu ile ilgili olarak, “Rusya, 3 milyarlık dolarlık tahvili ile birlikte elinde taktiksel bir kart bulunduruyor ve bu kartı sonuna kadar oynayacaktır. Tüm euro tahvil sahiplerine eşit şekilde davranılmalı, aksi takdirde Ukrayna aleyhinde açılabilecek davalar gerekli yapılandırmayı aksatabilir” dedi.

Ukrayna geçtiğimiz hafta Uluslararası Para Fonu’ndan (IMF) 17.5 milyar dolarlık kurtarma yardımı aldı. Ukrayna müzakerelerdeki tüm kreditörlere eşit şekilde davranma taahhüdü vermesinin ardından Rusya’da direniş görme riski ile karşı karşıya geliyor. Ukrayna tahvilleri, çıkmaza girme olasılığı ile birlikte geriledi. Tahvillerdeki düşüşte ayrıca hükümet birlikleri ile Rusya yanlısı ayrılıkçılar arasındaki ateşkesin gerilmesi de etkili oldu.
Profesyonel Yatırımcı Olun

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)