E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemUkrayna'da can kaybı artıyor---

Ukrayna'da can kaybı artıyor

Ukrayna'da can kaybı artıyor
14 Temmuz 2014 - 12:27 borsagundem.com

Ukrayna'nın doğusunda, ordu güçleriyle Rusya yanlıları arasında çıkan çatışmalarda haftasonunda 48 kişi öldü

Ukrayna Savunma Bakanlığı, ülkenin doğusundaki Donetsk ve Lugansk bölgelerinde Rusya yanlısı ayrılıkçılara yönelik operasyonlarda hafta sonunda 48 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin yaralandığı açıkladı.

Bakanlık, cumartesi günü Garlovka'da düzenlenen beş hava saldırısında 30 ayrılıkçının öldüğünü duyurdu.

Cuma akşamı Donetsk'in Marinka ve Petrovsk bölgelerinde çıkan çatışmalarda da 12 sivil öldü. 12 sivil de yaralandı.Lugansk Kent Meclisi de, havaalanı bölgesinde ordu ile ayrılıkçılar arasındaki çatışmalarda 6 kişinin öldüğünü, 10 kişi yaralandığını açıkladı. 

Geçen hafta yoğun çatışmaların ardından Slavyansk, Kramatorsk, Drujkovka, Nikoloev, Konstantinovka ve Artemivska'yı ele geçiren ordu birlikleri, bölgede kontrolü sağlamaya çalışıyor. Çatışmalar Lugansk, Donetsk, Strelkov, Karlovka, Seversk'de halen devam ediyor.

Halkın önemli bir bölümü çatışma bölgelerini terk ederken, bu şehirlerde yiyecek ve içecek sıkıntısı yaşanmaya başladı. Çatışma bölgesindeki marketlerin neredeyse tamamı yağmalandı. Çatışmalar ve abluka nedeniyle uzun süredir gıda girişinin olmadığı yerleşim yerlerinde ordu birlikleri temel gıda malzemeleri dağıtıyor.

Ukrayna ordusunun Donetsk şehrini kuzey, güney ve batıdan kuşatması sürüyor. Ordu bu bölgelerdeki askeri yığınağını artırdı. Askeri birlikler, kentin dört ana çıkış yolunun üçünden şehir merkezine yaklaşmış durumda. Ayrılıkçılarsa, kentin girişlerinde oluşturdukları kontrol noktalarında bekleyişlerini sürdürüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)