E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem​Ukrayna'da korkutan gelişme: 38 ölü---

​Ukrayna'da korkutan gelişme: 38 ölü

​Ukrayna'da korkutan gelişme: 38 ölü
02 Mayıs 2014 - 22:25 borsagundem.com

Ukrayna'da güvenlik güçleriyle Rusya yanlıları arasında çatışmalar devam ederken, iç savaşın ateşi ülkenin güneyindeki liman kenti Odessa’ya sıçradı

Ukrayna’nın doğusunda Slavyank kasabasında güvenlik güçleriyle Rusya yanlıları arasında çatışmalar devam ederken, iç savaşın ateşi ülkenin güneyindeki liman kenti Odessa’ya sıçradı. Sendika binasında çıkan yangında 38 kişi yaşamını yitirdi. Gündüz yaşanan olaylarda ise 4 kişi öldü.

Odessa şehrinde Rusya yanlısı guruplarla Ukrayna’nın bütünlüğünü savunanlar arasında çıkan sokak çatışmalarında en az 4 kişinin hayatını kaybettiği, 20 kişinin de yaralandığı haber veriliyor. Şehirde gerilim öğleden sonra tırmanışa geçti. İlk başta sayıları 3 bin kadar Ukrayna’nın bütünlüğünü savunan göstericiler şehir merkezinde yürüyüş düzenledi. Ancak bu yürüyüş sırasında Rusya yanlısı ikinci gurup ortaya çıkarak saldırı başlattı. Meydana hazırlıklı geldikleri sonradan anlaşılan iki gurup arasında Molotof kokteyli, ses bombası ve silah seslerinin duyulduğu çatışmalar başladı. Akşama doğru Odessa şehir merkezindeki sendika binasına işgal eden 150 kadar Rusya yanlısı milisler binaya Rusya bayrağı diktiler. Kiev yanlısı kalabalık bir grup bina önünde gösteri yaptı. Bir grup gösterici içeri giremeyince binayı ateşe verdi. Sendika binasının birinci katı tamamen yandı. Göstericiler ayrıca yangın yerine gelen itfaiyenin müdahale etmesine izin vermedi.

Odessa’da sendika binasını işgal eden Rusya yanlılarından 30’u dumandan zehirlenerek, 8’i ise yüksek katlardan atlarken yaşamını yitirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hacı03 Mayıs 2014 12:16

    Müslümanın ahını alan, öldüren yine Müslüman. keşke biraz daha iyi muhakeme edebilseydin, islam coğrafyası hep komplo teorileri üretir, ondan beslenir ama dönüp de demez arkadaş biz ahlaklı, erdemli insanlar değiliz, adalet yok, ilim irfan yok, demokrasi yok eee ne olacaktı? bunca olayın soromlusu islam dininin ahlakında uzaklaşan paracı, satıcı Müslüman müsveddeleridir. bu ımıza gelenler az bile... hele daha yeni başladık durun...

  • takipci03 Mayıs 2014 09:19

    bişey olmaz borsa devam eder sermaye türkiyeye yöneldi bikere.

  • yılmaz03 Mayıs 2014 09:09

    bize daha çok dolar gelir şimdi..

  • borsa 03 Mayıs 2014 01:56

    bu haber borsayı vurur 1milyon ıraklı öldü 100binlerce suriyeli müslüman öldü borayı vurmadı ama 38 hristiyan öldümü demedi demeyin bu haber vurur gibime geliyor tabi buda bir tezat

  • suayip eren02 Mayıs 2014 22:43

    alma müslümanın ahını çikar aheste ahetste suriyede mısırda ırakta afganistanda pakistanda filistinde lüblanda döktüğünüz kanlar sizlere bulaştı ey islam düşmanları .yiyin birbirinizi .

  • etrafımız savaş alanı oldu02 Mayıs 2014 22:34

    güneyde suriye,kuzeyde ukrayna,,savaş alanı oldu.