E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemUkrayna'da TürkAkım korkusu---

Ukrayna'da TürkAkım korkusu

Ukrayna'da TürkAkım korkusu
21 Kasım 2018 - 06:09 borsagundem.com

Ukrayna Gaz Endüstrisi ve Doğalgaz Pazarı Konseyi Başkanı Unigovskiy, "Gaz sevkiyatımızı 12-13 milyar metreküp azaltacak Türk Akımı'nın ikinci kolunu engellemek için elimizden geleni yapmalıyız" dedi

Ukrayna Gaz Endüstrisi ve Doğalgaz Pazarı Konseyi Başkanı Leonid Unigovskiy, Türk Akımı'nın tamamlanmasından sonra Ukrayna üzerinden yapılacak doğalgaz sevkiyatının yılda 12-13 milyar metreküp azalacağını söyledi. Unigovskiy, Ukrayna'nın projenin ikinci kolunun inşasının engellenmesi için elinden geleni yapması gerektiğini kaydetti.

Ukrayna'da yayın yapan Kanal 24'e konuşan Ukrayna Gaz Endüstrisi ve Doğalgaz Pazarı Konseyi Başkanı Leonid Unigovskiy, "Ukrayna'nın Türk Akımı'nın ikinci hattının inşasının başlatılmaması için elinden geleni yapması gerek. Zira böyle bir durumda Ukrayna üzerinden Avrupa'ya yapılacak gaz sevkiyatı daha da azalacak" dedi.

'AVRUPA ÜLKELERİNİ YANIMIZA ÇEKMELİYİZ'

Projenin Ukrayna üzerinden sevkiyatı yılda 12-13 milyar metreküp azaltacağını belirten Unigovskiy Kiev'in Avrupa ülkelerini kendi gaz sevkiyat sistemlerine çekmesi gerektiğini ifade etti.

Unigovskiy'e göre, Kiev öncelikle her yıl Ukrayna'dan 23 milyar metreküp gaz alan İtalya'yı yanına çekmeli.

'500 MİLYAR DOLAR KAYBEDERİZ'

Sevkiyatın azalmasıyla yılda 500 milyon dolar kayıp yaşayacaklarını kaydeden Unigovskiy "Sevkiyat hacmini 70-90 milyar metreküpte tutma şansımız az. Eğer yabancı partnerlerimizle sorunu çözersek 40-60 milyarda tutulabilir" dedi.

Türk Akımı'nın denizden geçen kısmının tamamlanmasına yönelik tören dün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yapıldı.

Proje ile yılda 900 milyar metreküpten fazla gaz sevkiyatı yapılması planlanıyor. (Sputnik)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)