E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemUkrayna'daki ayrılıkçılar referanduma sıcak---

Ukrayna'daki ayrılıkçılar referanduma sıcak

Ukrayna'daki ayrılıkçılar referanduma sıcak
09 Mayıs 2014 - 08:07 borsagundem.com

Ukrayna'nın Donetsk bölgesindeki Rusya yanlısı ayrılıkçılar pazar günü yapılacak bağımsızlık referandumunun ertelenmeyeceğini açıkladılar

Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk ve Lugansk kentleri'ndeki Rusya yanlısı ayrılıkçılar, 11 Mayıs pazar günü yapılacak referandumunun ertelenmeyeceğini açıkladı. Ukrayna Devlet Başkan Vekili Turçinov ile Başbakan Yatsenyuk ise ulusal birliğin sağlanması için yuvarlak masa görüşmelerinin başlatılmasını önerdi.

Rusya Devlet başkanı Vladimir Putin, Rusya yanlısı ayrılıkçılara çağrıda bulunarak, referandumu ertelemelerini istemişti.

Turçinov ve Yatsenyuk'un yayımladığı yazılı ortak açıklamada, "Bugün biz, ulusal birlik, tüm Ukrayna yuvarlak masa toplantıları başlatılmasına ilişkin inisiyatifi ilan ediyoruz" ifadesine yer verildi.

Ortak açıklamada, "Eli kana bulaşmayan, meşru bir politika hedefleri olan ve bunu meşru araçlarla savunmaya hazır herkes ile müzakerelere hazır oldukları" kaydedildi.

Açıklamada, diyalogla ukrayna toplumu için önemli konularda ulusal bir uzlaşmanın oluşturulmasının amaçlandığı bildirildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)