E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıUkrayna'nın doğalgaz üretimi arttı---

Ukrayna'nın doğalgaz üretimi arttı

Ukrayna'nın doğalgaz üretimi arttı
11 Ekim 2024 - 10:34 borsagundem.com

Ukrayna'nın doğalgaz üretimi ocak-eylül döneminde yaklaşık 11 milyar metreküpe yükseldi.

Naftogaz, Ukrayna'nın devlet tarafından işletilen Naftogaz ve Ukrnafta petrol ve gaz şirketlerinin doğalgaz üretimledinin ocak-eylül döneminde yaklaşık 11 milyar metreküpe (bcm) çıktığını, 2023'ün aynı döneminde ise 10,3 bcm olduğunu söyledi.

Naftogaz Group CEO'su Oleksiy Chernyshov “Ukrayna'nın gaz üretimini arttırmaya devam ediyoruz. Şu anda üretim hedeflerimizin %2 önündeyiz” dedi.

Naftogaz daha önce yaptığı açıklamada 2023 yılında 14 milyar metreküp olan gaz üretimini bu yıl 15 milyar metreküpe (bcm) çıkarmayı planladığını belirtmişti.

Chernyshov yaptığı açıklamada “Geçen yıl olduğu gibi bu ısıtma sezonunda da Ukrayna nüfusuna ve diğer kategorilerdeki kamu hizmeti yükümlülüklerine yalnızca kendi kaynaklarımızla tedarik sağlamayı planlıyoruz” dedi.

Geçen yıl Ukrayna'nın toplam gaz üretimi 2022'deki 18,5 milyar m3 seviyesinden 18,7 milyar m3'e yükselirken, iç tüketim yaklaşık 19 milyar m3'e düştü.

Gazprom ile Macaristan doğalgaz tedariki için anlaştıGazprom ile Macaristan doğalgaz tedariki için anlaştı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)