E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıÜlkeler altınlarını tutmak istiyor---

Ülkeler altınlarını tutmak istiyor

Ülkeler altınlarını tutmak istiyor
21 Ekim 2012 - 15:37 borsagundem.com

Dünya ülkeleri de vatandaşları gibi altın rezervlerini kontrol altında tutmaya çalışıyor

Dünyanın GDP yönünden en zengin ülkelerinin bazıları düşük altın rezervleriyle dikkat çekerken, Merkez Bankası Altın Anlaşmasına göre altınlarını satması gereken bir çok ülke de buna yanaşmıyor.
Marketwatch'da yer alan bir analize göre, Hollanda ve İsviçre dünyanın en çok altına sahip ülkeleri arasında yer alırken, dünyanın en büyük 7. ekonomisi Birleşik Krallık elinde bulundurduğu altın bakımından 17. sırada. Brezilya ise bu sıralamada 52. geliyor.
ABD, Avrupa ve Türkiye'de yapılan yüzde 1'lik parasal genişlemenin altı ay sonra altında sırasıyla yüzde 0.9, yüzde 0.5 ve yüzde 0.05 fiyat artışına yol açtığını belirten analiz, Türkiye'nin bankalar için altın rezerv oranını arttırdığını not etti.
Dünya Altın Konseyi'nin, enflasyonun bir kaç yıl daha oluşmayacağını söylediğini hatırlatan analiz, merkez bankalarının daha çok deflasyondan endişelendiğini belirtti.
Aralarında İsviçre, Hindistan ve Rusya'nın da olduğu dünyanın elinde en çok altın bulunduran 10 ülkesi listesinde ABD 8,133 tonla birinci, Almanya 3,395 tonla ikinci ve İtalya 2,451 tonla üçüncü sırada bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)