E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisÜlker bir şirket daha alacak?---

Ülker bir şirket daha alacak?

Ülker bir şirket daha alacak?
23 Ağustos 2011 - 12:57 borsagundem.com

Yıldız Holding, yeni bir satın alma hamlesine hazırlanıyor

Ülker markasını bünyesinde bulunduran Yıldız Holding, son yıllarda ‘globalleşme’ stratejilerinin öne çıktığı bir grup haline geldi. 1944 yılında Ülker markası ile üretime başlayan holding, ilk uluslar arası ortaklığını 1993’te yaşamıştı. O yıl Avrupa’nın en büyük nişasta üreticisi Cerestar’la yüzde 50/50 ortaklıkla kurulan şirketin yabancı ortağı daha sonra Cargill oldu.
Onu, 2002 yılında dünya bebek maması devlerinden İsviçreli Hero, kurulan ortaklık izledi. Ardından ABD’li Kellogg’s ile yine eşit hisseli bir ortaklığa imza atan Grup, en ses getiren satın almasını lüks çikolata ikonu Belçikalı Godiva’yı 2007 Aralık ayında 850 milyon dolara alarak yaptı.
2008 yılında İngiliz çikolata markası Lovells’in isim hakkını satın aldığını açıklayan grup, global çaptaki operasyonlarına 2009 Nisan ayında dünyaca ünlü sakız ve şekerleme üreticisi Danimarkalı Gumlink ile yaptığı ortaklık ile devam etti.
Dhaa sonra yine bir ortaklıkla gündeme geldi. Yıldız Holding ve çay sektöründe 100 yıllık bir tecrübeye sahip Alman Laurens Spethman Holding (LSH) ortaklığı ile kurulan Milgord-Yıldız, çay sektöründe adını duyurdu.Ardından da 150 yıllık Alman merkezli meyve suyu üreticisi Eckes-Granini Group ile yeni bir şirket kurmak üzere ortaklık anlaşması imzaladı. Grubun başkanı Murat Ülker, geçen yıl Ekonomist’e yaptığı açıklamada bu ortaklıkların işaretini vermişti.
Uluslararası oyuncu olma yolunda atılan bu adımlara şimdi bir yenisinin ekleneceği dile getiriliyor. Edindiğimiz bilgilere göre Yıldız’ın yeni bir satın almaya imza atacağı konuşuluyor. Gıda alanında gerçekleşecek bu yatırımı kısa süre içerisinde açıklanacağı kaydediliyor.
Ekonomist

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)