E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisÜlker, elindeki marinaları Koç'a sattı---

Ülker, elindeki marinaları Koç'a sattı

Ülker, elindeki marinaları Koç'a sattı
29 Haziran 2014 - 11:03 borsagundem.com

Ülker Grubu, kendisine ait olan üç marinanın işletmesini sessiz sedasız 100 milyon euroya Koç Grubu'na devretti ve sektörden ayrıldı.

Gözde Girişim’le Turkcell için Çukurova Grubu’na 1.6 milyar dolarlık kaynak sağlama operasyonuna hazırlanan Yıldız Holding, sessiz sedasız marina işinden çıktı. Hürriyet Gazetesi yazarı Vahap Munyar’ın köşesinde verdiği bilgiye göre Yıldız Holding’in Marintürk adlı şirketiyle işlettiği İstanbul City Port (Pendik), Göcek Villige Port ve Göcek Exclusive marinalarının işletmesinin Koç Grubu’na geçmesi konusunda anlaşmaya varıldı. Devirler için de 100 milyon eoru bedel belirlendi. Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, marinadan çıkış konusunda, “Şirketlerler duygusal bağ kurmak doğru olmaz. Marina işine yoğunlaşamayacağımızı gördük. Koç Grubu o alanda olmak ve büyümek istiyor. İşlerini de iyi yapıyorlar” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • M.Ü mit KAŞ01 Temmuz 2014 18:47

    Ülker grubuna kanatlı sektörü yakışır,iyi bir karar vermişler,Marinacılık ülkere göre farklı bir sektördü. Hayırlı olsun.