E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisÜLKER TARIM SEKTÖRÜNE GAZİANTEP'TEN GİRDİ---

ÜLKER TARIM SEKTÖRÜNE GAZİANTEP'TEN GİRDİ

ÜLKER TARIM SEKTÖRÜNE GAZİANTEP'TEN GİRDİ
17 Nisan 2010 - 10:59 borsagundem.com

Henüz açıklanmasa da Ülker markasının sahibi olan Yıldız Holding, Türkiye’nin en büyük bakliyat üreticilerinden Gaziantepli ‘Tiryaki Agro’ firmasıyla ortak oldu.

2009 yılında 500 milyon dolar ciro yapan Tiryaki Agro, özellikle organik ürünlerde Türkiye’nin en büyük üretici ve ihracatçı firmalarından... Etiyopya’da fabrika var Üretim merkezi Gaziantep’te bulunan Tiryaki Agro, 2009 yılında yönetimini İstanbul’a taşımıştı. Günlük 500 ton bakliyat işleme kapasitesi olan şirketin Trabzon ve Mersin’de de depoları var. İşleri uluslararası bir boyut kazanan Tiryaki Agro’nun, Etiyopya’da da günlük 100 ton işleme kapasitesi olan bir fabrikası var. 2000 - 2009 yılları arasında ciddi bir atılım gerçekleştiren şirket, 75 ülkeyle iş yapıyor. Tiryaki Agro, Kırgızistan’dan organik fasulye alıyor, Çin’e susam satıyor, Suriye’de organik mercimek, Antep’te ise fıstık yetiştiriyor. Ali Ülker başkan oldu Bu ay içinde Yıldız Holding ve Tiryaki Agro, ortaklığa giderek 3 milyon lira sermayeli bir şirket kurdu. ‘Danem Gıda’ adlı yeni şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığı’na ise Ülker Grubu (Bisküvi, Çikolata, Şekerleme) Başkanı Ali Ülker getirildi. Tiryaki Agro’dan Mehmet Tiryakioğlu ise başkan yardımcısı oldu. 2005 yılından beri bakliyatla ilgilenen Ülker, Bizim Gıda markası altında tahıl ürünleri satışı yapsa da, Tiryaki Agro ile yapılan ortaklıkla birlikte tahıl ve bakliyat işine organik ağırlıklı uluslararası bir boyut kazandırmak istediği konuşuluyor.SERKAN ARMAN-MİLLİYET

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)