E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemUluslararası Kızılhaç Komitesi, İsrail'in refah saldırısını kınadı---

Uluslararası Kızılhaç Komitesi, İsrail'in refah saldırısını kınadı

Uluslararası Kızılhaç Komitesi, İsrail'in refah saldırısını kınadı
22 Haziran 2024 - 07:00 borsagundem.com

Uluslararası Kızılhaç Komitesi İsrail ordusunun dün Refah'a düzenlediği saldırıda örgüt çalışanlarının ve sivillerin hayatını tehlikeye attığını belirterek saldırıyı kınadı.

Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC), Refah'taki saldırıya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, Cuma öğleden sonra ICRC'nin Refah'ın batısındaki ofisinin birkaç metre yakınına ağır kalibreli mermiler düştüğü ve saldırıda ofisin, çalışanları ve aileleri de dahil olmak üzere yüzlerce yerinden edilmiş Filistinlinin kaldığı çadırların yakınında hasar gördüğü belirtildi.

Bu saldırı sonucunda, ICRC'nin bölgedeki hastanesine en az 22 ölü ve 45 yaralı getirildiği ifade edildi. ICRC, çatışmanın taraflarının, konumları bilinen ve ICRC amblemi taşıyan insani tesislerin yakınlarına ateş açmasının Kızılhaç çalışanlarının ve sivillerin hayatını tehlikeye attığını belirterek, bu tür saldırıları şiddetle kınadı.

Son günlerde buna benzer tehlikeli olayların yaşandığı ve Kızılhaç binalarına kurşun isabet ettiği de belirtilen açıklamada, çatışmanın taraflarının, uluslararası insancıl hukuk uyarınca sivillere ve insani faaliyetlerde bulunan kurumlara zarar vermemek için önlem alması gerektiği vurgulandı.

Filistin Sağlık Bakanlığı'nın dün yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun yerinden edilen Filistinlilerin çadırlarını bombalaması sonucu 25 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 50 kişinin yaralandığı belirtildi.

'Sus payı' skandalı Trump'ın bağışlarına yaradı

 

Biden yönetiminde o isim istifa etti!

 

İsrail kampa saldırdı: 25 ölü, 50 yaralı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)