E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriUnilever Türkiye'den İsveçlilere yeni satış---

Unilever Türkiye'den İsveçlilere yeni satış

Unilever Türkiye'den İsveçlilere yeni satış
19 Temmuz 2014 - 06:18 borsagundem.com

Unilever Türkiye, ana işine odaklanma stratejisi çerçevesinde Unipro’dan sonra Frita markasını da İsveçli AAK’ya satmak üzere anlaşma imzaladı

Dünyanın en büyük hızlı tüketim ürünleri şirketlerinden biri olan Unilever, ana işine odaklanma stratejisine yönelik faaliyetlerine devam ediyor. Bu doğrultuda geçen yıl Unipro pastacılık ve endüstriyel yağ işini, İsveçli AAK’ya satan firma, yeni bir satış daha gerçekleştirdi.
Eylem Türk'ün Milliyet'te yer alan haberine göre Unilever bu kez kızartmalık yağ markası Frita’yı yine dünyanın en büyük bitkisel yağ rafinasyon şirketlerinden biri olan AAK’ya sattı.

SÜRDÜRÜLEBİLİR BÜYÜME

75 milyon İsveç Kronu gelire sahip şirketin satışına ilişkin olarak Unilever Türkiye’den yapılan açıklamada, “Bu anlaşma, 2013 yılının Temmuz ayında duyurulan, Unipro pastacılık ve endüstriyel yağ işinin AAK’ya satışının bir parçası olma özelliği taşıyor ve aynı zamanda Unilever’in ana işine odaklanarak sürdürülebilir büyüme sağlama yaklaşımıyla da paralellik gösteriyor” dedi.

TEDARİKÇİ KİMLİĞİ

Yapılan açıklamada, “Yeni anlaşma uyarınca Unilever, Çorlu Fabrikası’nda, Frita markalı ürünleri AAK için tedarikçi kimliğiyle üretmeye devam edecek” denildi.
Satıştan sağlanan gelirin özel olarak yönlendirildiği bir alan bulunmadığının belirtildiği açıklamada,  Unilever’in ana işine odaklanarak sürdürülebilir büyüme sağlama yaklaşımı doğrultusunda şu an için farklı bir satış hedefinin ise bulunmadığı vurgulandı.

BİTKİSEL SUSUZ YAĞ

AAK tarafından satın alınan Frita, Unilever tarafından üretilen, ağırlıklı hızlı yemek sektöründe kullanılan kızartmalık bitkisel susuz yağ markası.
Marka bu alanda pazar lideri ve yerel piyasada önemli bir yere sahip. Unilever Türkiye, 2010 yılından bu yana çift haneli büyüme gösteriyor.

‘Türkiye’deki varlığımızı güçlendiriyoruz’

AAK Asya ve Ortadoğu Başkanı Torben Friis Lange, Frita’nın Türkiye’de çok bilinen bir marka olduğunu söyleyerek, “Biz şirket olarak Türkiye’de Frita müşterilerinin yüzde 80’ine pastacılık ürünlerimizle ulaşıyoruz. Frita’yı alarak Türkiye’deki varlığımızı güçlendiriyoruz” dedi.
AAK’nın Belçika’dan Kolombiya’ya kadar üretim tesisi bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)