E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisUnited Biscuits satış için Ülker'e döndü---

United Biscuits satış için Ülker'e döndü

United Biscuits satış için Ülker'e döndü
20 Kasım 2010 - 07:08 borsagundem.com

Çinli Bright Food, İngiliz United Biscuits'i almaktan vazgeçti. Marka, Ülker, Nestle, Kellog ve Cofco ile görüşmeye hazırlanıyor

TALİPLERİ arasında Ülker, Kellog, Nestle gibi devlerin olduğu United Biscuits ile satışta son aşamaya geldiği Çinli Bright Food arasındaki görüşmeler mutlu sonla bitmedi. Şangay merkezli Brigt Food ile anlaşma masasından dönen İngiliz firma potansiyel alıcıları Ülker, İsviçreli Nestle, Amerikalı Kellog ve Çinli Cofco ile yeniden görüşmelere başlamaya hazırlanıyor. Dow Jones Newswires'ın haberine göre yaklaşık 2 milyar sterlin (yaklaşık 4.6 milyar TL) değerindeki anlaşmanın neden bozulduğu bilinmiyor ancak kulislerde Bright Food'un 2 milyar sterlin ödemeye hazır olmadığı, United Biscuits yerine satışa çıkan besin takviye firması GNC ile ilgilendiği konuşuluyor. Uluslararası yatırım şirketleri Blackstone Group ve PAI Partners'ın dört yıl önce 1.6 milyar sterline (3.7 milyar TL) satın aldığı firma Jaffa Cakes, Twiglets ve Penguin gibi markaları bünyesinde barındırıyor. Belçikalı lüks çikolata markası Godiva'yı aldıktan sonra satın almalara devam edeceği yönündeki açıklamalar yapan Ülker'in, İngiliz markayla yeniden görüşmelere başlayacağı belirtiliyor. 2 milyar sterlinin yüksek gelmesi durumunda firmanın parçalanarak satılabileceği ifade ediliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • borsacı21 Kasım 2010 11:13

    Ülkerin kapasitesi 2 milyar sterlin piyasa değerindeki bir şirketi alacak kadar yeterli değil. Ülkerin imkb deki piyasa değeri bunu en güzel bir şekilde açıklar.

  • KEREVİTAS20 Kasım 2010 20:34

    Sırada kerevitasa yabancı ortak bulmakta yatıyor