E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisÜNLÜ BORSACI ATAKULE’YE TALİP---

ÜNLÜ BORSACI ATAKULE’YE TALİP

ÜNLÜ BORSACI ATAKULE’YE TALİP
30 Eylül 2009 - 00:47 borsagundem.com

Atakule GYO’nun geçtiğimi günlerde daha önce iptal edilen yüzde 51 hissesini blok satışı sürecinde resmi ve bağlayıcı yeni revize teklif aldığını açıklaması borsada hisseleri hareketlendirdi.

Vakıflar Bankası’nın yıllardır satış için vitrine koyduğu Atakule GYO’da satış sürecinin sonuna yaklaşıldı. Daha önce iptal edilen yüzde 51 hissenin blok satışı sürecinde resmi ve bağlayıcı yeni revize teklif EFG İstanbul tarafından geçtiğimiz günlerde Vakıfbank memur ve Hizmetleri Emekli ve Sağlık Yardım Sandığı Vakfı’na sunuldu. Peki teklif kime ait? Piyasada herkes bu soruya yanıt arıyor. Kulislerde ise teklifin yıllardır hisseyi yakından izleyen borsadaki paylarının önemli bir kısmını toplayan İsmail Tarman’a ait olduğu konuşuluyor. Ünlü borsacı Tarman, piyasadan çimento hissesi toplamasıyla meşhur. Gerçek bir yatırımcı olan ve şirketlere temettü geliri için yatırım yapan Tarman, hemen hemen her yıl aldığı kar payları sayesinde en fazla vergi verenler listesine giriyor. İş dünyasında ise dürüst ve basiretli tüccar olarak tanınıyor. Daha önceki satış sürecinde fiyatı eleştiren Tarman’ın halka açık hisselerinin önemli bir kısmını elinde tuttuğu şirketi almak için harekete geçtiği konuşuluyor. Uzun süredir Atakule’yi satmak için bekleyen Vakıfbank’ın ise revize teklife sıcak baktığı ve önümüzdeki günlerde satışla ilgili nihai kararını açıklanacağı belirtiliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)