E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisÜNLÜ BORSACI YARGIÇ ÖNÜNE ÇIKIYOR---

ÜNLÜ BORSACI YARGIÇ ÖNÜNE ÇIKIYOR

ÜNLÜ BORSACI YARGIÇ ÖNÜNE ÇIKIYOR
01 Haziran 2008 - 14:00 borsagundem.com

İnternet üzerinden satış yapan www.altivi.com adlı web sitesine yapılan baskında gözaltına alınan şahıslardan aralarından Mehmet Germiyangil'in de bulunduğu 23 kişi adliyeye sevk edildi

İstanbul Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü internet üzerinden ürün satan, borsanın ve sosyetenin önde gelen isimlerinden Mehmet Germiyanlıgil'in sahibi olduğu www.altivi.com'a operasyon düzenledi Gözaltına alınarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan şahıslardan, aralarında işadamı Mehmet Germiyanlıgil ve şirket yöneticilerinin de bulunduğu 23 kişi, sabah saatlerinde Kadıköy Adliyesi'ne sevk edildi. Zanlılarla birlikte ele geçirilen 1 adet server, 22 adet diz üstü bilgisayar, 22 adet bilgisayar hard diski, 6 adet LCD televizyon, 10 adet bilgisayar, 20 adet cep telefonu, 3 adet play station oyun konsolu, 80 adet çeşitli cd ve dvd, çok sayıda belge ve döküman da emniyet görevlileri tarafından inceleniyor. Üç aydır yakın takibe alınan ve merkezi Beşiktaş'ta bulunan şirketin, ihaleye çıkardığı ürünlere kurduğu şebekeyle en yüksek fiyatı verdirip, ürünü tekrar şirkette bıraktırdığı ve bu yolla ihale katılımcılarından topladığı ihale katılım ücretleriyle 2 yıl gibi bir süre içerisinde milyonlarca YTL'lik vurgun gerçekleştirdiği iddia edildi. ALTİVİ'de sistem şöyle işliyordu: Farklı kategoriler arasından beğenilen ürün seçiliyor. O ürün için ALTİVİ'nin belirlediği ve piyasa değerinden en az %70 az olan tavan fiyatının altında kalarak “ben bu ürüne bu kadar veririm” mantığıyla teklif veriliyor. Her ürün için sitede belirtilmekte olan ulaşılması gereken bir katılımcı sayısı var. O sayıya ulaşıldığında en yüksek “tek” teklifi veren kişi, ürünü belirttiği fiyata alma hakkı kazanıyor. Bu fiyat da her zaman ürünün piyasa değerinden %70 hatta belki de daha düşük. Eş miktarda teklif verenler olduğunda, ürün otomatik olarak hemen bir alttaki en yüksek tek teklif verene gidiyor. Yapılması gereken tek şey ise, ürünü seçip, teklif kayıt bedelini ödemek ve “teklif ver” yazısına tıklamak! Ürünlerin teklif kayıt bedelleri, ürünün fiyatına göre 5 ila 100 YTL arasında değişiyor. Katılım bedellerinizi kredi kartıyla yapabiliyorsunuz. Polis gelişmeler üzerine siteyi kapatarak, ulaşımı engelledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)