E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotivÜnlü tasarımcı yerli otoya model buldu---

Ünlü tasarımcı yerli otoya model buldu

Ünlü tasarımcı yerli otoya model buldu
12 Mart 2012 - 08:03 borsagundem.com

Schreyer, küçük SUV modelinin üretilmesi önerisinde de bulundu.

ADI Volkswagen ve Audi markalarıyla özleşen, 2006 yılında da sürpriz biçimde Kia’nın Baştasarımcısı olan Peter Schreyer, yerli otomobil çalışmalarını sürdüren Türkiye için ilginç önerilerde bulundu. 5 yıl gibi kısa bir sürede Koreli markayı tasarımlarıyla dünyanın dikkatini çeker hale getiren Schreyer, günümüzde tüketicilerin artık marka bağımlısı haline geldiğini ya da müşterilerin araçları marka bilinciyle talep etmeye başladıklarını belirtti. Schreyer, Türkiye’nin yerli otomobilini üretme çabaları konusunda “Gerçekleştirilmesi kolay bir hedef değil” dedi. “Türkiye’nin vizyonunun ne olduğunu bilmek gerekiyor. Bu vizyon sadece bir fabrika kurmak ve bir dünya markasını davet edip onun desteğiyle Türkiye pazarında satılacak araçlar üretmek ve satmak ise bu zaten yapılıyor ve çok da zor değil” diyen Schreyer, şunları söyledi: “Hükümetin tarif ettiği ‘yeni bir dünya markası yaratma’ yolu oldukça zor. Ama gerçekten bir markayı sıfırdan yaratmak ve dünyada söz sahibi olmak isteniyorsa bu o kadar da kolay ve kısa sürede başarılabilir değil. Ama yine de böyle büyük hedefleri olanların bir başlangıç noktasına ihtiyaçları var.”
Her yola uygun tasarım
Türkiye’nin küçük, kompakt ve orta sınıf otomobilerin ilgi gördüğü bir ülke olduğuna dikkat çeken Schreyer “Bu durumda B ya da C sınıfında, yani Kia Sportage sınıfı ve hatta onun bir alt sınıfında bir SUV’nin Türkiye’de üretilmesi şansı olduğunu kestirebilirim. Sadece büyük şehirlerde değil, çeşitli versiyonlarının Anadolu yollarında da rahatlıkla kullanılması gerektiğini düşünüyorum” dedi. STAR

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)