E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriUşak Seramik yatırımları durduruyor---

Uşak Seramik yatırımları durduruyor

Uşak Seramik yatırımları durduruyor
02 Ekim 2023 - 15:02 borsagundem.com

Faizlerin yükselmesi ve finansman maliyetlerinin artması nedeniyle Uşak Seramik, orta ve uzun vadeli yatırım planlarını askıya aldı. Şirket, kısmi küçülme ve gider azaltma kararı da aldı.

BORSAGUNDEM.COM

Uşak Seramik (#USAK), 2 Ekim 2023 tarihinde yaptığı açıklamada, son 7 yılda 55 milyon dolar yatırım yaparak teknolojiye uyum sağladığını, pazar payını ve kârlılığını artırdığını belirtti. Ancak şirket, dünyada ve Türkiye’de faizlerin yükselmesi ve finansman maliyetlerinin artması nedeniyle yatırım planlarını durdurma kararı aldığını duyurdu.

Şirket, kısa vadeli acil yatırımlar hariç tüm orta ve uzun vadeli yatırım planlarının askıya alındığını, şirketin organizasyonel olarak kısmi küçüleceğini, insan kaynakları departmanının bu konuda yetkilendirildiğini bildirdi.

Ayrıca şirket, faaliyetlerine devam ederken giderlerinde verimlilik artışı sağlamak için çeşitli önlemleri araştıracağını belirtti.

Günün önemli şirket haberleri 02/10/2023

 

12 göstergesi "al" veren hisseler (02.10.2023)

 

Yatırımcı ilgisinin arttığı hisseler (02/10/2023)

 

Endeksten hızlı yükselenler (02/10/2023)

 

Pegasus ve Naturel Enerji sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 12,36
En Yüksek: 12,58
En Düşük: 12,14
Değişim 2,15 %
FK: 0,00
PD / DD: 1,07
İşlem Hacmi 303.821.864
Toplam Adet: 24.605.141
Ağırlıklı Ort.: 12,32
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)03 Ekim 2023 11:18

    Gelecek belirsiz. o bakımdan firmalar yatırımları durdurup, ayakta kalmaya çalışacak. olması gerekende budur. Acı ama gerçek. usd belirsiz.. TL belirsiz.. devlet programına şok mudahaleler gelebilir hatta şok açıklamalar seçim öncesi suçlamalar değişim söylemleri olabilir.. o bakımdan herkes tedirgin.. küçül işi çıkart masrafını azalt.. ayağını yorganına göre uzat... avrupa pmı ları 50 altında. tcde otomatık ihracatı artamaz imkansız demek bu :D masal tv yorumlarına bakmayın çin modeli diye anlatan saçları olmayan gözluklu abimiz her modeli öve öve tv lerde varlıgını surturuyor çunku :D onlar maaşlarına bakar.. Gerçekler verilere göre belli olur... temek analiz söylem.. teknık analiz grafik global veriler.. sadece a haber izleyıp temel veri yaparsan batarsın :D

  • Ali akar02 Ekim 2023 21:18

    Patronlar ın %18 hissesi var kalanı halka açık hisseler. Patron baktı borsadan %20 lik hisseyi birileri toplayıp yönetimi ele gecirecek korkularından böyle bir kap attılar.

  • acıtır beçet borsadan03 Ekim 2023 07:09

    % 18 hisse ile patrn olunurmu.sadece olursa çöküşcüolur.uşakseramiğin haline bakınca durum ortada.geçen yıl bedelli açıkladı spk bi şe biliyorki reddetti.de maliyeden tık yok bu adamlar şirkette ne yapıyo falan .bugünde dip yaptırırlar artıkın nasılsa eline verdiler yeni gelen 2 milyondan birileirne .böyle azınlık hisse ikle yönetilen şirketlere acil kayyum atanmalı .bu konuda her yere yazacağız.aynı böyle gsdho var o tam film turgut ele geçirmiş azuınlık payla koskoca gsdh yi darmadaan etti. tekstil bankı bilem sattı kafasına göre .para nerede hamurttt .belliki gsdho hala darmadaan .böyle şirketlere acil el konulmalı kayyım la .

  • Cacık02 Ekim 2023 18:26

    3 liralarda süründü durdu işyat tahtacıdır çoğunluk ky de olduğunda düşürür sattıklarında çıkartırdı,sonra birden roketledi gitti buralara geldi bu haber ile içinde kalan kaldı,bu firmayı hiç sevmemiştim halen de sevmem

  • Alpertunga02 Ekim 2023 17:16

    Çok şirket batar. Küçük esnaf kapatır. bu maliyetlerle kimse işi döndüremez. çünkü fil çok büyük hep kendine istiyor. alkışçılar düşünsün artık..

  • TAMYOBAZSEMİH02 Ekim 2023 16:33

    bir tanede borsada konuşulan gsdh var oda azınlık payla şirketi ne hale getirdi .tekstil bankı satmış turgut denen kişi.azınlık payla .ağaya kalkamıyo holdingler içinde bi tek bu kaldı beleşe d.d. altı fiyatlı işlem gören .oda turgutn fendi .turguta dikkat .

  • TAMYOBAZSEMİH02 Ekim 2023 16:31

    zaten bu uşak seramiki ele geçiren grup enteresan .hisse paylarına bakın azınlık payla şirkete konmuşlar.yıllardır maveddiler.geçen yl bedelli başvurusu yaptılar kabul edilmemişti.millete ödetecekler .kendileri karar alıp kendileri denetliyor .mali ve diğer işlerde acil denetime girmeli devlet tarafından .o kadar para toplanacaktı arada kimler mamalancaktı acaba .şimdi çökeritolar zaten bu tip hisselere bulaşmak hata 

  • kaportacı salim usta sanayiden02 Ekim 2023 15:28

    milleti mallandırdılar k.y darmadaan oldu.son 1 aylık işlemlerin kayıt altına alınıp incelenmesi lazım bu yönetim veya yakınlarının hiseleeeme abidikleme işi varmı