E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisUsaş hisselerinde neler oluyor?---

Usaş hisselerinde neler oluyor?

Usaş hisselerinde neler oluyor?
21 Temmuz 2011 - 11:30 borsagundem.com

Ana ortak Gate Gourmet Participation Espana'nın hisse satışıyla ilgili açıklaması hisselerde çöküşe neden oldu

ELİF BATU YENER/BORSAGUNDEM.COM
İstanbul Atatürk Havalimanı İç Hatlar terminalinde işletmekte olduğu restoranları boşalttığı 30 Haziran 2010’dan bu yana kendisine bir türlü yeni bir faaliyet alanı bulamayan Usaş’ta ana ortak Gate Gourmet Participation Espana, elindeki hisselerin tamamını satıp çıkmak istiyor. Usaş, Atatürk Havalimanı İç Hatlar Terminali’nde bulunan hizmet noktalarını 1 Temmuz 2010 itibariyle TAV Havalimanları Holding'in yüzde 66,66 paya sahip olduğu BTA Havalimanları Yiyecek ve İçecek Hizmetleri’ne (BTA) devretmiş, kendisine yeni faaliyet alanları arıyordu. Ancak o tarihten bu yana bir türlü yeni faaliyet alanı geliştiremeyen Usaş’ın yüzde 56,25’i Gate Gourmet’te yüzde 43,75’i ise İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda (İMKB) işlem görüyor. Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamaya göre, Usaş’ta ana ortağın hisse satışının gerçekleşmesi durumunda, borsadaki payları ellerinde bulunduran hissedarlar için çağrı yükümlülüğü doğmayabilir. Gate Gourmet, elindeki hisselerin büyük bir bölümünü borsada satmak için 12 Kasım 2010’da Merkezi Kayıt Kuruluşu’na (MKK) kaydettirmişti. Son durumda ise elindeki hisselerin tamamını ihale yoluyla satmaya karar verdi.
Danışmanlık hizmeti alınmıyor
Gate Gourmet, 29 Nisan’da yaptığı açıklamada ise elindeki hisseleri ihale yoluyla üçüncü kişilere satmayı planladığını, ancak bunun için danışmalık alınabilecek herhangi bir yatırım bankası ile anlaşmadığını açıklamıştı. Son gelinen noktada Usaş’taki hisselerinin tamamını ihale yoluyla 3. kişilere satmaya karar veren Gate Gourmet, bu doğrultuda ihaleye katılacak olanlara davet mektupları gönderecek. Teklif vermek isteyenlerin de sürece ilişkin bir Gizlilik Sözleşmesi imzalamaları gerekecek. Söz konusu Gizlilik Sözleşmesi'nin imzalanmasını takiben, satış sürecine ilişkin detaylar ve kurallar ilgili taraflarla ayrıca paylaşılacak. Gate Gourmet’in açıklamasına göre, sürecin sonunda kabul edilebilir bir teklif gelmeyebileceği gibi, gelen koşullu tekliflerin de koşullarının gerçekleşmeme ihtimali bulunuyor.
Çağrı olmayabilir uyarısı
Gate Gourmet, hiçbir teklifi kabul etmeyebileceği ihtimali konusunda da yatırımcıları uyarıyor. Gate Gourmet açıklamasında, “Yatırımcıların sonuçta herhangi bir satış olmayabileceğini, yapılması muhtemel bir satış sonunda da zorunlu çağrı yükümlülüğünün doğup doğmayacağının da belli olmadığı hususunu göz ardı etmemeleri gerekmetedir” deniliyor.
Kimler talip olur?
Usaş’ın hiçbir faaliyetinin ve faiz geliri dışında operasyonel bir geliri olmadığı dikkate alındığında hangi grup ya da grupların bu hisselere talip olacağı merak konusu. Usaş’ın Gate Gourmet Finance UK Ltd.'den Aralık 2010 itibariyle 51 milyon 447 bin 127 TL alacağı da bulunuyor. 
Kafaları karıştıran bu açıklama sonrası hızla gerileyen hisseler 2.5 liradan 2.19 liraya kadar geriledi. Bugün ilk seanta taban olan hisselerdeki kayıp yüzde 9.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ela22 Temmuz 2011 08:51

    evt bu hisse anamızı ağlattı resmen. yatırımcısına yazık değil mi???zaten fiyatı aylardır 2 - 2 50 bantında hareket etti nerdeyse. şimdide 2 17. dun ilk seans taban olmayan hisse kalmadı. bu haberle alakası olduğunu sanmıyorum. zaten 2 50 den 2 33 e kadarv verdiler.