E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisUsaş'ın bilançosuna yine şartlı onay---

Usaş'ın bilançosuna yine şartlı onay

Usaş'ın bilançosuna yine şartlı onay
15 Mart 2011 - 12:31 borsagundem.com

Usaş’ın ana ortağı Kasım 2010’da elindeki payların büyük bir bölümünün gerektiğinde satışa konu edilebilmesi için MKK'ya kaydettirdi

ELİF BATU YENER/BORSAGUNDEM
İstanbul Atatürk Havalimanı İç Hatlar terminalinde işletmekte olduğu restoranları boşalttığı 30 Haziran 2010’dan bu yana kendisine bir türlü yeni bir faaliyet alanı bulamayan Usaş, yine bağımsız denetime takıldı. Usaş, Atatürk Havalimanı İç Hatlar Terminali’nde bulunan hizmet noktalarını 1 Temmuz 2010 itibariyle TAV Havalimanları Holding'in yüzde 66,66 paya sahip olduğu BTA Havalimanları Yiyecek ve İçecek Hizmetleri’ne (BTA) devretmiş, kendisine yeni faaliyet alanları arıyordu. Ancak o tarihten bu yana bir türlü yeni faaliyet alanı geliştiremeyen Usaş’ın bilançosuna bağımsız denetçi firma bu nedenle bir kez daha şartlı onay verdi. Sermayesinin yüzde 56,25’lik kısmı Gate Gourmet Participiation Espana SL’ye ait, yüzde 43,75’lik kısmı ise İMKB’de halka açık olan Usaş’ın ana ortağı Kasım 2010’da elindeki payların büyük bir bölümünün gerektiğinde satışa konu edilebilmesi için Merkezi Kayıt Kuruluşu’na (MKK) başvurarak kayıt ettirmişti.
Bağımsız denetçiden şartlı onay
Usaş’ın 2010 bilançosunu denetleyen Güney Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Anonim Şirketi, geleceğe dair belirsizliği göstererek 2009’da olduğu gibi yine şartlı onay verdi. Denetçi raporunda, 30 Haziran 2010 itibariyle devredilen restoranların işletmeciliğinin şirket faaliyetlerinin tamamını oluşturduğuna dikkat çekilerek, “Bu restoranların boşaltılmasıyla cari durumda şirketin faaliyet geliri elde ettiği operasyonu kalmamıştır. Bu durum, şirketin sürekliliği, ortaklara getiri sağlamaya devam edip etmeyeceği ve aynı zamanda şirketin olağan işleyişi göz önünde bulundurulduğunda varlıklarının bazılarını gerçekleştirip gerçekleştiremeyeceği veya yükümlülüklerini yerine getirip getiremeyeceği konularında önemli derecede belirsizlik olduğuna işaret etmektedir” denildi. Şirketin faaliyetlerinin sürekliliği konusunda bir değerlendirme yapmayan Güney Bağımsız Denetim, Usaş yönetiminin şirketi tasfiye etmek gibi bir niyeti olmadığı beyanında bulunduğunu da vurguladı.
Öte yandan bağımsız denetçi firma raporunda bir başka konuya daha dikkat çekti ve 31 Aralık 2010 itibariyle Usaş’ın Gate Gourmet Finance UK Ltd.'den 51 milyon 447 bin 127 TL alacağı olduğu vurgulandı.
Ana ortak hisse mi satacak
Bu arada, Usaş’ın ana ortağı Gate Gourmet Participiation Espana SL, elindeki hisselerin büyük bir bölümünü borsada satmak için 12 Kasım 2010’da Merkezi Kayıt Kuruluşu’na kaydettirdi. 12 Kasım 2010’da Gate Gourmet Participiation Espana SL, elinde bulunan ve borsada işlem görmeyen 19 milyon 237 bin 500 lira tutarındaki hisselerin 19 milyon 201 bin 600 liralık kısmının gerektiğinde satışa söz konusu olabilmesi için MKK’ya başvurdu ve bu hisseleri kaydettirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • delikanlı23 Mart 2011 00:19

    4 senedir bu hissedeyim hep kaybettim arada bir spek oynadı ben zirvede iken satmadım şimdi ana ortağı 19 milyon lotu satacak şirkette sattıktan sonra kardes biz artık tasviye diyoruz yada şirketimiz battı diyecekler valla sanırım bu işte bir tokatlama olacak ben elimdeki 50 bin lotu satıyorum kardes çıkıyorum yoksa batacak elimdeki parada gidecek neyse yabancı bir şirket olduğu için AKP şirkete ihale vermedi ve böylece şirkette işsiz kaldı adamlar nasıl olurda şirketti iflasa sürüklerken kar ederiz derdinde çünkü bu kadar hisseyi sattıktan sonra nasılsa şirket parası yurt dışında yani adamları bağlayan bir sey yok bence bu şirkete kesin bir yaptırım uygulanmalı....!!!!

  • güngör taşçı16 Mart 2011 12:44

    Ben ceylan ı aldı biliyordum..usaş ta ne işi olabilir?

  • ENGİN SARI15 Mart 2011 20:51

    ÖNCE GİTSİN KENDİ ŞİRKETLERİNE BAKSIN MİLLETİN ANASI AĞLADI YYGYO DA. KÜÇÜK YATIRIMCI PERİŞAN OLDU..

  • SİBEL NARMANLIOĞLU15 Mart 2011 20:40

    USAŞ I ALACAK KİMSE KALMAMIŞ Kİ ENGİN YEŞİL ALIYOR? ADAMIN ALDIĞI ŞİRKETLER VE BORSADAKİ DURUMU ORTADA..GALİBA ŞİRKET İÇİNDEKİ NAKİT VARLIKLARI İŞTAHINI KABARTTI..DEDİĞİNİZ GİBİ YAZIK OLACAK USAŞ A

  • hasan dumankaya15 Mart 2011 20:30

    engin yeşil in alacağı yayılmış piyasaya. adam borsada şirket bırakmadı. Yazık olacak Usaş a

  • Leyla Klavuzoğlu15 Mart 2011 16:20

    Çok kritik bir haber. Ana ortak hisse mi satacak ? gelecek günler gösterecek.