E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem"USS Dwight D. Eisenhower" uçak gemisi ABD'ye dönüyor---

"USS Dwight D. Eisenhower" uçak gemisi ABD'ye dönüyor

USS Dwight D. Eisenhower uçak gemisi ABD'ye dönüyor
22 Haziran 2024 - 23:20 borsagundem.com

ABD Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada ABD Donanmasının "USS Dwight D. Eisenhower" uçak gemisinin görev bölgesinden ayrıldığı ifade edildi

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), "USS Dwight D. Eisenhower" uçak gemisinin görev bölgesinden ayrılarak ABD'ye dönüş yoluna geçtiğini bildirdi.

Pentagon Sözcüsü Patrick Ryder, konuya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

"USS Dwight D. Eisenhower"ın ABD Merkez Komutanlığının (CENTCOM) görev bölgesinden ayrıldığını aktaran Ryder, uçak gemisinin konuşlandığı dönemde Kızıldeniz ve Aden Körfezi'nden geçiş yapan gemileri Husilerin saldırılarından koruduğunu belirtti.

"USS Dwight D. Eisenhower"ın yerini "USS Theodore Roosevelt" uçak gemisi vurucu grubunun alacağını ifade eden Ryder, "ABD, Hint-Pasifik bölgesinde mevcudiyetini muhafaza ederek barış, istikrar ve müttefiklerle birlikte yürütülen caydırıcı faaliyetleri desteklemeye devam edecek." ifadesini kullandı.

Pentagon, 6 Aralık'ta Yemen’deki Husi güçlerinin Kızıldeniz’deki ticari gemilere yönelik saldırılarına karşı uluslararası "Deniz Görev Gücü" kurulması için görüşmeler yaptıklarını bildirmiş, 18 Aralık'ta "Refah Muhafızı Operasyonu" adında çok uluslu bir misyonun oluşturulduğunu duyurmuştu.

Husiler İsrail'e giden bir gemiyi vurdu

Husiler 3 askeri operasyon gemisini vurduğunu duyurdu

Kızıldeniz'de gerginlik artıyor: Husiler ABD gemilerini hedef aldı

Husiler, İngiliz petrol gemisini vurdu

İran, İsrailli milyarderin gemisine el koydu

Husiler, Kızıldeniz'de Liberya bandralı gemiyi vurdu

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HALİL KOZALAK23 Haziran 2024 01:16

    Gidişi olsunda dönüşü olmasın.Yüzbinlerce Filistinli masum halkı bu uçaktan kalkan uçaklar ile israil ile ortaklaşa vurdular.Umurım bir gün oknanusun dibini boylar.