E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisÜst kurullara 5+5 formülü---

Üst kurullara 5+5 formülü

Üst kurullara 5+5 formülü
23 Şubat 2012 - 02:29 borsagundem.com

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, üst kurul başkan ve üyelerinin bundan böyle 5 seneliğine atanacağını söyledi.

Görev sürelerinin 5 artı 5 olmak üzere toplam 10 sene ile sınırlanacağını belirten Babacan, "Başbakanlık bünyesinde bugün (dün) bununla ilgili gerekli taslak oluşacak. TBMM'de bulunan arkadaşlarımıza iletilecek, burada tabii takdir Parlamento'nun. Konu 'torba yasa' içinde bu şekilde aşılmış olacak." dedi. Başbakan Yardımcısı Babacan, Türkiye-Çin Forumu'na verilen arada gazetecilerin gündeme dair sorularını cevapladı. Yakında görev süreleri dolacak BDDK Başkanı Tevfik Bilgin ve TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül'ü ilgilendiren, bu kurumların başkanlarının görev süreleriyle ilgili soruya karşılık Babacan şu açıklamayı yaptı: "Dün öğleden sonra ilgililerle görüşmelerini yaptık. Başbakanlık bünyesinde yapılan bir çalışma bu. TMSF Başkanı'nın tekrar atanıp atanamayacağı konusunda hukuki bir boşluk var. Kimi hukukçular diyor ki: 'tekrar atanabilir', kimileri de 'olmaz' diyor. Bundan sonra benzer durumlarla karşı karşıya kalmamak için, kanunda bir açıklık olması ihtiyacı göz önünde bulundurulmuş. Bunu da direkt bizim grup başkan vekillerine bildirerek, 'hani böyle bir şeyi, kanunun bir yerine koyarsanız bir teklife o da açıklığa kavuşur' denilmiş. Fakat TBMM'de bu genişlemiş, farklı bir şekil almış. Dün Sayın Başbakan'ımız ile burada gerekli görüşmeleri yaptık. Değişiklik şu şekilde olacak: Kurul üyeleri ve kurul başkanları, bundan sonra 6 değil 5 seneliğine atanacak. En fazla iki dönem olacak. Yani 5 artı 5 ve 10 seneliğine sınırlamış olacağız."
Çin Devlet Başkan Yardımcısı Xi Jinping ve heyeti ile yapılan görüşmelerin ardından 'banka yatırımları' adına bir gelişme olup olmadığının sorulması üzerine Babacan, 2010'da bir Çin bankasına İstanbul'da büro açması için lisans verdiklerini belirtti. Türkiye'de Çin bankası görmeyi de arzu ettiklerini dile getiren Babacan, "Yine Ziraat Bankası olur, başka bir banka olur. Çin'de de kurulu, lisans almış bir bankanın orada hizmete girmesi çok faydalı olacaktır. Biz buna açığız. Muhataplarımız bir araya gelip görüşecekler. BDDK bunu Çinli muhatapları ile ele alacak. Bu ne kadar kısa zamanda hayata geçerse o kadar iyi olur." ifadelerini kullandı. "Türkiye'ye gelecek Çin bankası var mı?" sorusu üzerine ise Babacan, "BDDK'nın kriterleri var. Buna uyan Çin bankalarına kapı açık." dedi.
zaman

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)