E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaNeden DüştüUTPYA: Patron satışı---

UTPYA: Patron satışı

UTPYA: Patron satışı
20 Eylül 2011 - 09:04 borsagundem.com

Halka arzda beklediği talebi bulamayan Utopya'&da ikincil halka arza benzer patron satışı yapıldı

Utopya Yönetim Kurulu Başkanı Zekai Dursun 4.5 milyon TL nominal değerli hissesinin satışı için MKK'ya başvurdu. Nisan ayı ortalarında halka arz edilen hissede ikincil halka arz benzir bir satış söz konusu. Bu arada patronun satışı dahna önceden biliniyormuş gibi hisseler son dönemde satıcılı bir seyir izliyordu. Halka arz sonrası 3 lira seviyesinden yatay bir seyir izlayan Utopya Eylül ayı başında 5 liranın üzerine çıkmıştı. Dün ise hisseler 4 liranı altına geriledi.





































Utopya Turizm İnşaat İşletmecilik Ticaret Yönetim Kurulu Başkanı Zekai Dursun 4.5 milyon TL nominal değerli hissesinin borsada satışa konu edilebilmesi Merkezi Kayıt Kuruluşu’na başvurdu.

Utopya hisseleri günü yüzde 4’e yakın düşüşle 3.76 TL fiyattan tamamladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mahmut kara11 Aralık 2011 15:48

    bu kağıt %375 bölünmek için spk ya baş vurdu üç ay oldu ne olumlu ne de olumsuz bir haber çıkmadı. bu kağıdın incelemesini yapan adam ne yapıyor. neden bir haber yayınlanmaz. herşeyi A'DAN Z'ye inceleyen SPK bu konuya neden el atmaz. buna karar veren makamlar yatıyormu. ondan sonra yatırımcı kaçıyor.bu zihniyetteki adamlar olduğu müddetce bu borsadan kaçılacaktır.

  • xx24 Eylül 2011 20:21

    bence bunlar mal topluyorlar resmi bir şey yok yüzde 375 bedelsizi olan ve spk ya müracaat eden bir senet niçin bu kadar düşüyor ? matematiğe gelelim şirketin ödenmiş sermayesi 25 trilyon halka açıklık yüzde 22 , şu anki defter değeri 0,76 yani 20 trilyon eder, öz sermayesi 108 trilyon, bedelsiz artırılan 97,5 trilyon, bu senet yarın bedelsizleri verdi diyelim ettimi ödenmiş sermaye 122,5 trilyon öz sermayede 110 diyelim, bu fiyattan bölünse bölündükten sonra 80 kuruş eder senet sayısıda 24 milyon eder takriben çarpı 80 kuruş edeceği yirmi trilyon peki bunun o zaman ödenmiş yada öz sermayesine göre defter değeri 0,20 etmezmi bir özerinden hesaplarsak, bunu 80 kuruşa bölerlerse ucuz diye 2,5 yapmazlarmı patron satarsa satsın yüzde 375 bedelsiz olan kağıdı, sizde haberi haftalarca sitede tutun bakıyım , bende yok ama alacam inadına takasları siteden kaldırdınızda ne oldu küçük yat bakıyordu sizinde artık bazı şeyler işinize gelmiyor demek sanki bulunmaz hint kumaşınız takas veren sitemi yok sanıyorsuz.. aferin size

  • m.kara23 Eylül 2011 23:28

    ne varda hisseyi satıyor. eli iki taşın arasında mı kaldı. yazık ya

  • hakan20 Eylül 2011 09:38

    bir dolap dönüyor bu hissede küçük yatırımcı dikkatli ol babalar malı ya goturdu gıttı yada yenı oyunlarına hazırlık var