E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisUYAP SORUŞTURMASI TAMAMLANDI---

UYAP SORUŞTURMASI TAMAMLANDI

UYAP SORUŞTURMASI TAMAMLANDI
26 Mart 2010 - 07:30 borsagundem.com

Adalet Bakanlığı müfettişlerinin, Doğan Grubu'na kesilen vergi cezası davalarının görüldüğü İstanbul Vergi Mahkemeleri'ndeki iddialarla ilgili başlattığı inceleme bitti.

Adalet Bakanlığı müfettişleri 1.5 aydır yaptıkları incelemenin sonuçlarını HSYK'ya sunacak Adalet Bakanlığı müfettişlerinin, Doğan Grubu'na kesilen vergi cezası davalarının görüldüğü İstanbul Vergi Mahkemeleri'ndeki iddialarla ilgili başlattığı inceleme bitti. Raporun Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na (HSYK) sunulacağı belirtildi. Halkalı Vergi Dairesi'nin kestiği 814 milyon ve 4.5 milyar liralık vergi cezalarına itiraz eden Doğan Grubu, İstanbul Vergi Mahkemeleri'nde dava açmıştı. Ancak bu davalarda Doğan Grubu avukatlarının mahkeme üyeleriyle önceden görüştükleri, mahkeme personeline bayram harçlığı adı altında rüşvet dağıttıkları ve UYAP sisteminde hile yaparak davaları istedikleri mahkemelere düşürdükleri iddia edilince Adalet Bakanlığı ve Bölge İdare Mahkemesi 'adli' ve 'idari' soruşturma başlattı. Bu kapsamda iddiaların odağındaki personelin görev yeri değiştirildi. 1.5 ay süren incelemede iddialarda adı geçen hakim, mahkeme personeli ve Doğan Grubu avukatlarının ifadeleri alındı. Sonuçlar HSYK'ya da bildirildi. SABAH

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)