E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisUyum hakkında SPK’ya suç duyurusu ---

Uyum hakkında SPK’ya suç duyurusu

Uyum hakkında SPK’ya suç duyurusu
21 Aralık 2012 - 13:56 borsagundem.com

Satış sürecinde hisselerde yaşanan olağandışı fiyat ve miktar hareketleri yatırımcıların şikayetine konu oldu

BORSAGUNDEM.COM
Satış için İngiliz Tesco ile masaya oturan, Ankaralı Makro ile bir gecede el sıkışan Uyum Gıda hisselerinde yaşanan olağandışı fiyat ve miktar hareketleri yatırımcıların şikayetine neden oldu. Yatırımcı Birdal Aydın, şirketin 24 saat içerisinde birbiriyle çelişen açıklamalar yaptığını, gazetelerde yer alan ve şirket tarafından yalanlanan haberlerin ise doğru çıktığını belirterek, hissede yaşananların araştırılması için Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) suç duyurusunda bulundu. Satış süreci öncesi 3.5 liraya kadar yükselen Uyum hisseleri, imzalar atıldıktan hemen sonra sert düşüş kaydederek 2.5 liraya kadar geriledi. Beklenmedik fiyat hareketleri ve şirketin yaptığı çelişkili açıklamalar çok sayıda yatırımcının mağdur olmasına neden oldu. 
"GEREKLİ GÖRÜLEN HALLERDE AYRINTILI İNCELEME YAPILMAKTADIR"
Birdal Aydın’ın SPK’ya yaptığı başvuruya gelen yanıt ise şöyle:
“Halka açık şirketlerin faaliyetleri ve mali tabloları Kurulumuzun ilgili birimleri tarafından izlenmekte, Kurulumuza ulaşan ihbar ve şikayetler de dikkate alınarak gerekli görülen hallerde ayrıntılı inceleme yapılmaktadır. Yapılan incelemeler sonucunda suç unsuru tespit edilmesi halinde ise sorumlular hakkında gerekli yasal işlemler tesis edilmekte ve inceleme sonuçları Kurulumuz haftalık bültenleri ile kamuya duyurulmaktadır.”
Yatırımcılar, çelişkili açıklamalar sonrası Uyum Gıda hisselerinde yaşanan sert fiyat hareketlerinin perde arkasında olan bitenleri öğrenmek istiyor. Bu konuda karar verecek otorite ise SPK. Yatırımcılar SPK’nın kararına göre şirket hakkında dava açıp zararlarını tazmin etme hakkına kavuşabilecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • dsds25 Aralık 2012 17:01

    berkosanıda inceleyecek mi spk????

  • nuray arda24 Aralık 2012 18:05

    SPK NE ZAMAN MATAS DENEN SİRKETİ İNCELEYECEK COK MERAK EDİYORUM

  • alev taşkıran23 Aralık 2012 16:42

    AVOD UYUM vb hisseler arz fiyatından yatırımcısına parası ödenip borsadan çıkarılmalıdır.

  • mahmudi22 Aralık 2012 00:03

    ya minareyi çalan kılıfını hazırlamış... iskender keleşin açıklamasını hatırlayın tilkinin 20 lirasından aslanın 10 lirası iyidir...nedemekki? koca tesco tilkide sermayedarları belli olmayan makromu aslan? birde araştırılsın bakalım tesco ile görüşmelerin son günlerinde Teb yatırımdan 2milyon lotu patron 3,65 ten aşağı acımadan neden sattı?tahtanın speği kandırıldımı yoksa oyunun bir parçasımıydı? iskender bey paravan hesabından sattığı malı şimdi yarı fiyatına geri alırken yeni planı nedir? neden şirketine hisse başı 4,5 fiyat biçen tesco varken 2,88 e makroya sattı...açıktan aradaki farkın ödendiği doğrumudur araştırılsın...

  • aksel21 Aralık 2012 21:21

    bir diger yatırımcının magdur oldugu hisse ygyo dur. engin yeşil den baskası bu hissede gülmemiştir.

  • Melon21 Aralık 2012 18:48

    Zayıf her zaman haksızdır. ! gecede yalanladıkları firmaya sattılar

  • KY21 Aralık 2012 13:10

    KY ları kim ne zaman korudu ki? GSaray yatırımcıları dava açtılar da ne oldu? Ama sonunda KY lar büyük zararlara girerek tecrübe kazandılar ve bıyıklı yabancıları bile tuzağa düşürdüler.

  • emekli borsacı21 Aralık 2012 11:47

    birdal aydın a bu başvurusu için teşekkür ederim.ancak spk nın ve ilgili otoritenin yatırımcı lehine hareket ettigi 10 yıldır görülmemiştir .bunuda belkirtmek isterim