E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisUzmanlar THY hissesi için ne öneriyor?---

Uzmanlar THY hissesi için ne öneriyor?

Uzmanlar THY hissesi için ne öneriyor?
07 Aralık 2010 - 08:47 borsagundem.com

THY'nin kamunun elinde bulunan hisselerinin satışı için danışman aradığı haberi ardından düşüşe geçen THY hisseleri haftanın ilk işlem gününde düşüşte

Cuma günü ciddi satış baskısı ile 5.62'den yüzde 3.57 kayıpla 5.40'a gerileyen THY hisselerinde açılıştan bu yana kayıp yüzde 4'leri buldu.
Güne 5.40'dan başlayan hisse fiyatları 5.14'lere kadar geriledi.
Düşüşte açıklama ile birlikte DHMİ'den gelen verilerin de etkili olduğu ve düşüşünm bir süre daha devam etmesi bekleniyor.
İşYatırım THYO A.Ş. analisti Naz Ökten, bu açıklamanın çok yeni bir bilgi olmadığı ancak bu haberle birlikte DHMİ'den gelen trafik bilgilerinin de bir aönceki aya göre kötü olmasının düşüşte etkili olduğunu söyledi.
Düşüşün bir süre devam edeceğini DHMİ verilerinin ardından bu hafta THY'den gelecek verilerininde önemli olacağını belirten Ökten, " Yatırımcılara belirsizlik nedeniyle hisseleri"TUT" tavsiyesinde bulunuyoruz" dedi.
İkincil halka arz miktarının henüz belli olmadığını ancak bu miktarın yüzde 20'den aşağı olmasını beklemediklerini kaydeden Naz Öktem şöyle konuştu:" Şirket sözleşmesinde yüzde 40'ın devlet elinde olması ile ilgili madde çok bağlayıcı bir madde değil. Bu oranın kaybedilmesi ile THY bayrak taşıyıcı konumunu kaybetmez. Avrupa'da da böyle. Kamu ortaklığını düşmesi şirketin liderliğpini etkilemez.Ancak bu oranla ilgili bir öngörüde bulunmak zor. Uzak bir olasılıkta olsa kalan yüzde 49.12 hissenin yüzde 9'u da satılabilir. Bu yüzde 38'de de kalabilir ".
SEÇİMDEN SONRAYA KALACAK
Naz Ökten,halka arz tarihi için seçimden sonra 2011 yılının ikinci yarısını öngördükleri sözlerine ekledi.
TÜRK HAVACILIĞI YÜZDE 3.8 PRİM YAPTI
Küresel kriz nedeniyle zor günler geçirmesine rağmen Avrupa hava yolları hisseleri yıl bazında yüzde 30 prim yaptıç ABD'de de bu rakam yüzde 10'da kaldı.
Türk Havayolaları sektöründe ise prim yüzde 3.8 ile sınırlı kaldı. 
Gazeteport

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • oncuk07 Aralık 2010 19:53

    1 kurus yatirmam onlar virginia da yabanci isci almaya devam etsin turkler 2 nci plan ha baskan bilet bile almayacagiz