E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemValilikler duyurdu! İki ilde ormana giriş yasağı---

Valilikler duyurdu! İki ilde ormana giriş yasağı

Valilikler duyurdu! İki ilde ormana giriş yasağı
29 Haziran 2024 - 02:29 borsagundem.com

Valiliklerden yapılan açıklamaya göre Erzurum'da 15 Ekim'e kadar, Afyonkarahisar'da ise 31 Ekim'e kadar ormanlık alanlara girişler yasaklandı.

Afyonkarahisar Valiliği, yazılı bir açıklama yaparak, Afyonkarahisar ilinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve aşırı nüfus hareketliliğine bağlı olarak orman yangınlarında artış olabileceği endişesiyle 15 Haziran-31 Ekim tarihleri arasında ormanlık alanlara girişin yasaklandığını duyurdu. Açıklamada, il sınırları içindeki piknik alanları, mesire yerleri, tabiat parkları, korular, parklar ve eko turizm alanlarında piknik, spor ve yürüyüş gibi faaliyetlerin serbest olduğu vurgulandı. Ancak söz konusu alanlar dışındaki ormanlara girişin, piknik yapmanın ve ateş yakmanın kesinlikle yasak olduğu belirtildi.

Açıklamada ayrıca, belirlenen orman parkları, tabiat parkları ve milli park alanlarında günübirlik piknik yapılabileceği ve bu alanlarda genel kolluk ve orman kolluğu tarafından etkin bir şekilde denetim yapılacağı ifade edildi. Önlemlere uymayanların Orman Kanunu, Türk Ceza Kanunu ve Kabahatler Kanunu kapsamında cezai işlem göreceği ve denetimlerin Orman Bölge Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı personeli tarafından gerçekleştirileceği bildirildi.

Erzurum Valiliği ise orman yangınlarını önlemek amacıyla belirli bölgelerde 1 Temmuz-15 Ekim tarihleri arasında ateş yakmanın, piknik yapmanın ve mola vermenin yasaklandığını duyurdu. Açıklamada, bu yasağa uymayanlar hakkında cezai işlem uygulanacağı ve tescilli piknik alanlarında yangın önlemleri konusunda işletmelerin denetim yapacakları belirtildi.

Yeşilköy sahilinde gemi karaya oturdu

 

LGS sonuçları açıklandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E g.29 Haziran 2024 09:46

    TRT BELGESELDE YAÝINLANAN "AÇIK ATEŞ" PROGRAMI DOĞADA ATEŞ YAKMAYI ÖZENDİRECEĞİNDEN YAYINDAN KALDIRILMALIDIR YAYIN DEVAM EDERSE YANGINLARDAN KISMEN DE OLSA SORUMLU TUTULMALIDIR

  • borsacı29 Haziran 2024 08:12

    PKK illetini tanımıyorlar oysaki bu gün güneydoguda ekinleri yakıyor ormanları yakıyor bu hayinler okulları dahi yakmıştı bu hayin örgüt sempatızanları devlet yaktı deyip propoganyı çok iyi biliyor bu namussuz pkk illeti kökü kazınmadan bu ülkeye huzur gelmez yakıcı yıkıcı bu namussuzları acımaksızın gebertilmekten başka çaremiz yok.