E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaVe gözler yine ABD verilerinde---

Ve gözler yine ABD verilerinde

Ve gözler yine ABD verilerinde
05 Ağustos 2013 - 07:55 borsagundem.com

Piyasalarda gözler bugün açıklanacak enflasyon rakamları ile geçtiğimiz haftaya damgasını vuran ABD’den gelecek yeni verilere çevrildi

Son haftalarda ABD’de ekonomik toparlanma yönünde işaretler belirmesiyle piyasalarda yeniden hareketlenen dalgalanma süreci geçtiğimiz haftaya da damgasını vurdu. Hürriyet'in haberine göre, önce ABD’de işsizlik başvuru sayısının azalmasıyla yönünü aşağı çeviren borsa beklentilerin altında kalan özel sektör istihdam verileriyle haftanın son gününde pozitif bir yöne girdi. Sadece birkaç günde ABD kaynaklı hareketliliklere sahne olan borsa ve dolar cephesinde yeni haftada da ABD İstihdam verileri ve haftalık işsizlik başvuruları rakamları, pazartesi günü Türkiye Merkez Bankası’nın açıklayacağı enflasyon rakamları rol oynayacak.
İstihdam verilerinde ekonomik büyümesi konusunda karışık tablo veren ABD Türkiye’de piyasalara da kısmi rahatlık sağladı. Cuma günü bir ara 1.9520’yi gören dolar 185 bin kişi beklenen yeni özel sektör istihdam rakamının 162 bin çıkmasıyla 1.9255 TL’ye kadar düştü. Borsa da kendisini 74 bin bandının üstünde tutmayı başardı. Uzmanlar bu rahatlığın ABD’den gelen verilerle bir süre daha yaşanacağını belirtirken Amerikan Merkez Bankası Fed’in faiz artırımı için koyduğu yüzde 6.5 işsizlik oranında yolunda önemli bir yolun katedilmesi gerektiğini işaret etti.
ENFLASYONDA KUR ETKİSİ
Bugün açıklanacak enflasyon rakamlarıyla kurun enflasyona ilk etkileri de gözler önüne serilecek. Uzmanlar Temmuz ayında TÜFE’nin yüzde 0,3 ile 0.5 çıkacağını tahmin ederken Temmuz ayı enflasyon rakamlarının piyasalarda geçtiğimiz günlerde satın alındığına dikkat çekiyor. Trakya Üniversitesi Öğretim Üyesi Sadi Uzunoğlu Sadi Uzunoğlu kısa vadede piyasaların kur etkisiyle yükselecek enflasyonun satın alınsa da kademeli olarak enflasyon artışı beklediğini belirtti. Uzunoğlu “Yüzde 8’li enflasyonlar telaffuz edilmeye başlanabilir. Döviz kuru ile enflasyon arasında sıkı bir ilişki olduğunu düşünüyorum” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)