E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiVe ‘yüzyılın projesi’ başladı ---

Ve ‘yüzyılın projesi’ başladı

Ve ‘yüzyılın projesi’ başladı
14 Ekim 2012 - 08:14 borsagundem.com

Türkiye’nin 782 milyon lira ayırdığı dev projenin ilk borusu Akdeniz’e indi

Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, KKTC’ye Su Temini Projesi kapsamında, yaklaşık 107 kilometre boru hattıyla Kıbrıs’a su götürüleceğini belirterek, ”Canımız ciğerimiz KKTC’ye su götüreceğiz. Kıbrıs’a bu su hayat verecek” dedi. Eroğlu, Türkiye’den KKTC’ye yıllık 75 milyon metreküp içme ve sulama suyu taşıyacak KKTC Su Temin Projesi’nin Anamur ilçesindeki su geçişi ve kara yapılarının temel atma töreninde yaptığı konuşmada, bu projeden mutluluk duyduğunu söyledi. ”Asrın Proesi” olarak nitelendirilen projenin 7 Mart 2011 Alaköprü Barajı’nın temelinin atılmasıyla başladığını hatırlatan Eroğlu, 7 Mart 2014’te projeyi bitireceklerini vurguladı. 
50 YILLIK SU İHTİYACI
Kıbrıs’tan da sorumlu Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve KKTC Başbakanı İrsen Küçük, Anamur’daki kara terminallerinin ve ilk borunun suya indirilmesi temel atma törenini gerçekleştirdi. Türkiye’den KKTC ulaştırılacak suyun, Ada’nın 50 yıllık su ihtiyacının karşılanacağının belirtildiği konuşmalarda deniz altından askılı boru sisteminin dünyada ilk kez uygulandığı vurgulandı. KKTC’ye suyun ulaştırılmasının ardından başlatılacak ikinci projede aynı hatta eklenecek kablo sistemiyle Ada’ya elektrik de ulaştırılacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • zkutluca16 Ekim 2012 15:01

    kıbrıslılar tc vatandaşı türklerden bahsederken genelde KARASAKAL,DİROLİK,AMERİKALI diye alaycı bir şekilde bahsederler.türkiyeden oraya çalışmaya gidenleri hiç istemezler,vede tc vatandaşlarına genelde hırsız tecavüzcü sapık gözüyle bakarlar bu bağlamda bizler ödediğimiz vergilerle bunların aldığı maaşları finanse ederkene bunlar bizleri beğenmezler aslında kktc liler pkk lılardan bile daha hain bir millettir.bunların dedeleri vakti zamanında para için kızlarını filistinli araplara satmıştırki bunlarda ANNAN PLANINA EWET DİYEREK KIBRISI VEDE KIBRIS DAVASINI BİR BAKIMA SATMIŞLARDIR.

  • belki birgün.16 Ekim 2012 11:18

    Yapın yapın iyilikler bakalım sonunda ülkemize karşı çıkmak için elinden geleni yaparlar.daha önce olmadımı bizimkilerde zaten RUMLAŞ mışlar.