E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisVERGİ DAİRESİ MAHKEMEYİ REDDETTİ---

VERGİ DAİRESİ MAHKEMEYİ REDDETTİ

VERGİ DAİRESİ MAHKEMEYİ REDDETTİ
10 Kasım 2009 - 14:07 borsagundem.com

Doğan Yayın Holding'in Avukatı Özgür Türkmen, "Vergi dairesinin reddi hakim talebi, medyada çıkan yalan yanlış haberler nedeni ile olabilir" dedi.

YÜKSEL KOÇ - AJANS HABERTÜRK Halkalı Vergi Dairesi, geçtiğimiz Şubat ayında Doğan Yayın Holding'in bir kısım hissesini Axel Spirger'e satışında usulsüzlük yapıldığını öne sürerek 815 milyon TL'lik vergi cezası kesmişti. Doğan Yayın Holding'de ikisi bu ceza ile ilgili olmak üzere Halkalı Vergi Dairesi aleyhine 9 dava açmış, davalar İstanbul 6. Vergi Mahkemesi'nde görülüyordu. Yargılama sürecinde Doğan Yayın Holding'in davaları lehine karar verecek mahkemele düşürmeye çalıştığı iddia edilmişti. İstanbul 6. Vergi Mahkemesi'de DYH'nin davaları düşürmeye çalıştığı mahkemelerden biri olarak gösterilmişti. Bu yönde haberlerin basında yer alması üzerine davalı konumundaki Halkalı Vergi Dairesi'nin avukatları, İstanbul 6. Vergi Mahkemesi'nde dün görülmesi gereken duruşmalardan bir gün önce dava dosyalarına reddi hakim talepli dilekçeler koydular. Mahkeme Başkanı Hasan Erdem, dün saat 10.00'da başlaması gereken duruşmalar sırasında iki tarafın avukatını duruşma salonuna çağırarak, davalı Halkalı Vergi Dairesi'nin Reddi Hakim talebi nedeni ile duruşma yapmayacağını, dosyaları İstanbul Bölge Mahkemesi'ne göndereceğini bildirerek yargılamayı sonlandırdı. Doğan Yayın Holding Yönetim Kurulu üyesi ve duruşmaya katılan Avukatı Ahmet Toksoy, davalı Halkalı Vergi Dairesi'nin reddi hakim talebini, "Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa Türkiye Cumhuriyeti devleti kendi hakimini reddediyor" cümleleri ile yorumladı. Duruşmaya gözlemci sıfatı ile İstanbul Barosu Başkanı Muharrem Aydın ile Yönetim Kurulu Üyesi Tayfun Aktaş da katıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)