E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıVeri akışı sakin, teknik seviyeler öne çıkıyor---

Veri akışı sakin, teknik seviyeler öne çıkıyor

Veri akışı sakin, teknik seviyeler öne çıkıyor
13 Şubat 2015 - 09:16 borsagundem.com

Putin’in Ukrayna’da ateşkes sağladığını açıklamasından sonra risk iştahının artması yurtiçi ve yurtdışında alımları beraberinde getirdi

Borsa İstanbul 100 endeksinde dün bankalar öncülüğünde yükseliş vardı. BIST-100 gün içi en düşük 83.786 puanı görürken, kapanış günün en yüksek seviyesi olan 86.083’den gerçekleşti.

Dün tepki hareketi ile başlayan yükseliş, Rusya devlet başkanı Putin’in Ukrayna’da ateşkes sağladığını açıklamasından sonra sertleşti. Bu haber ile birlikte risk iştahının artması yurtiçi ve yurtdışında alımları beraberinde getirdi. İkinci seans ABD tarafından gelen veriler ise bizim gibi gelişmekte olan ülkeler için olumluydu. Haftalık işsizlik maaş başvurularının beklentiyi aşması, Perakende satışların ise beklentilerin altında kalması ABD faiz artışını öteleyebileceği algısı oluşturdu. Bu algıyla beraber Dolar/TL kurunda aşağı yönlü hareketler izledik.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s dün yayınladığı raporda TCMB’nin üzerindeki baskının Türkiye’nin kredi notuna dahil olduğunu ve ülke üzerindeki en büyük riskin yurtdışı kaynaklı olacağını belirtti. Dün yanlış aktarılan açıklamalar anlık olarak düşüşe neden olsa da etkisi kısa sürdü. Bugün yurtiçinde veri akışı sakin. Yurtdışında ise Euro Bölgesi büyüme ve ABD Michigan tüketici güven endeksi takip edilecek. Teknik olarak BİST-100 endeksinde dün açılış ile başlayan ve gün boyu süren trend hareketi oldukça olumlu bir görüntü çizerken, dönüşün başladığına dair ilk sinyali verdiğini söyleyebiliriz.

Bugün endeksin 85.500 seviyesini destek yaparak haftalık kapanışı bu noktanın üzerinden yapması önem arz ediyor. Yükselişin devamı ile 86.400 üzerine çıkılması halinde trendin 86.800-87.000 direncine kadar devam etmesini bekliyoruz. Olası kar satışlarında ise 85.500- 85.000 sıralı destek noktaları. Dolar/TL kurunun ise 2.46’nın aşağısına inmesi endeksteki alım iştahını artıracaktır. Analiz yapıldığı an itibariyle Dolar/TL kuru 2.4660 civarında. Ukrayna ateşkesi ile ABD piyasaları dünkü yükselişin ardından vadelilerde alıcılı seyir devam ediyor. Brent Petrolün ise 60 Dolar’ın üzerine çıktığı görülmekte. Bugün BİST-100 endeksinde alıcılı açılış bekliyoruz. ''

GEDİK YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)