E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiVeri merkezleri için mağara projesi---

Veri merkezleri için mağara projesi

Veri merkezleri için mağara projesi
25 Mart 2013 - 18:52 borsagundem.com

Hong Kong’da, artan emlak fiyatları, Bilişim Teknolojileri (BT) altyapısı için sorun olmaya başladı.

Hong Kong merkezli şirketler, BT altyapılarını yeraltına taşımaya hazırlanıyor. The Register sitesinin verdiği bilgiye göre, Cordells hukuk şirketi, sunucularını yeraltına taşıma planlarına çoktan başladı.
Şirketin yetkililerinden Hillary Cordells, geçtiğimiz hafta içinde düzenlenen Verimerkezi Alanı Asya Konferansı’nda, “Bu plan hükümetin radar ekranında yer alıyor ancak bölgeler seçilirken dikkatli olunması gerekiyor” ifadesini kullandı.
Sivil Mühendislik ve Gelişim Departmanı ve küresel mühendislik şirketi Arup tarafından gerçekleştirilen fizibilite raporuna göre, Hong Kong’un üzerine kurulduğu alanın üçte ikisi, ‘orta ile yüksek derecede’ mağara kazmak için uygun durumda.
Wired’ın haberine göre, şehir-ülkenin, 20 hektardan fazla alan kaplayan ve hanelerle kaplı 5 bölgesinin başlangıç için ideal olduğu belirtildi.  Arup, veri merkezlerinin yanı sıra, 400 devlet binasının da yeraltı mağaralarından yararlanabileceğini belirtti. Dahası, mağaralar araştırma laboratuvarları, ray bakım depoları hatta krematoryumlar için kullanılabilir.
YERALTI ŞEHİRLERİ DOĞABİLİR
Arup tarafından hazırlanan raporda, yeraltında mağara açmanın kaçınılmaz çevresel sonuçları olacağı ancak hassasiyet gösterildiği takdirde ortaya muazzam yapılar çıkabileceği belirtildi. Örnek olarak, altından tren hattı geçen Hong Kong’un Tai Lam Country Parkı ve 91 metre uzunluk ve 61 metre genişliğiyle dünyanın en büyük yeraltı salonu olan Gjøvik Mountain Hall gösterildi. Norveç’te bulunan salon 5,500 kişi kapasiteli.
Güçlü bankacılık sektörüyle tanınan Hong Kong, son yıllarda giderek güçlenen BT sektörüyle de bilişim dünyasında önemli bir yer edinmeye başlıyor. Arazi ve emlak fiyatlarında dünyanın en pahalı kentlerinden biri olan Hong Kong, hükümetin sıcak bakmaması halinde yeraltı mağarası projesinde hayal kırıklığı yaşayabilir.
Her ne kadar bu konuda iyimser olunsa da, Arup raporu, hükümetin bu konuya sıcak bakmadığını ve tüm yükün özel sektöre kaldığını belirtti. Ancak özel  sektörün bu projenin altına girmesi için hükümet teşviklerine ihtiyaç duyması kaçınılmaz görünüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)