E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaVeriler sarstı bilançolar toparladı---

Veriler sarstı bilançolar toparladı

Veriler sarstı bilançolar toparladı
13 Şubat 2014 - 22:19 borsagundem.com

​Uluslararası piyasalar, verilerin şokunu bilançolar ile atlattı

ABD hisseleri, beklentilerin üstünde gelen bilançolar ve Time Warner Cable Inc.'nin 45.2 milyar dolarlık satışının perakende satışlardaki düşüşten ağır basmasıyla yükseldi. ABD Hazine tahvilleri ve doğal gaz artış gösterdi.

Standard & Poor’s 500 (S&P 500) Endeksi bugün New York saati ile 14:10'da yüzde 0.6 tırmandı. Time Warner Cable Inc., Comcast Corp.'un şirketi 45.2 milyar dolara satın almayı kararlaştırmasıyla yüzde 7.2 sıçradı. 10 yıllık Hazine tahvil faizleri 3 baz puan gerilemeyle yüzde 2.73'e indi. Ruble, Rusya'nın dış rezervlerinin 3 senenin en düşük seviyesine inmesiyle 8 ayın en sert güç kaybını kaydetti. Doğal gaz vadelileri, stokların düşmesi ve ABD'nin doğu yakasını vuran kış fırtınasından sonra yüzde 7.9 yükseldi. Altın Kasım'dan beri ilk kez 1,300 dolar seviyesini gördü.

CBS Corp. ve Goodyear Tire & Rubber Co. bilanço iyimserliğiyle en az yüzde 3 güçlendi. Applied Materials Inc., satışların artacağını tahmin etmesiyle ralli yaptı. Comcast'in Time Warner'ı almasıyla ABD'nin en büyük iki kablo TV şirketleri birleşmiş oldu. Bugün gelen verilerde, perakende satışlar Ocak ayında Haziran 2012'den beri en sert düşüşünü kaydederken, geçen hafta beklentilerden daha fazla Amerikalı işsizlik başvurusu yaptı.

New York merkezli National Securities Corp.'un şef piyasa stratejisti Donald Selkin, "Satışlar aşırıydı ve şimdi trendin yukarı yönlü olduğuna inanılıyor. İnsanlar kısa vadede piyasada dibi gördüğümüzü hissediyor," diye görüş bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)