E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriVestel, dünyanın 2. büyük TV üreticisinden pay alacak---

Vestel, dünyanın 2. büyük TV üreticisinden pay alacak

Vestel, dünyanın 2. büyük TV üreticisinden pay alacak
18 Eylül 2024 - 13:36 borsagundem.com

Vestel, Çinli TV devi Hisense'in yan kuruluşu VIDAA International’dan %4,64 oranında pay satın almak üzere iyi niyet mektubu imzaladı. Amaç Vestel'in küresel TV ekosistemindeki yerini güçlendirmek.

BORSAGUNDEM.NET

Vestel (#VESTL), TV platform dünyasında rekabet gücünü artırmak ve önemli bir oyuncu olmak amacıyla, dünyanın ikinci ve Çin'in en büyük TV üreticisi Hisense'in sahibi olduğu VIDAA International Holdings BV'den %4,64 pay satın almak üzere bir iyi niyet mektubu imzaladı.

VIDAA, %8’lik küresel pazar payı ve 30 milyonun üzerinde bağlı cihazla dünyanın en büyük ikinci akıllı TV platformu konumunda bulunuyor.

Gerçekleştirilecek ortaklık sayesinde Vestel, küresel TV platform portföyünü zenginleştirmeyi ve VIDAA’nın yenilikçi arayüz ve içeriklerinden yararlanarak yeni pazarlara ulaşmayı hedefliyor. Ayrıca, bu anlaşma Vestel’e, VIDAA platformunu taşıyan TV satışlarından sürekli reklam geliri elde etme fırsatı sunacak. Akıllı TV reklam gelirlerinin 2025 yılında 49 milyar dolara ulaşması beklenirken, Vestel bu gelişmeden önemli bir pay almayı planlıyor.

Hisse devrinin tamamlanmasının ardından, Vestel ve VIDAA arasında reklam geliri paylaşımı devreye girecek ve Vestel, satışını gerçekleştirdiği cihazlar üzerinden düzenli bir reklam geliri sağlayabilecek.

Coca Cola İçecek ‘çıkışı sürer mi’ sorusuCoca Cola İçecek ‘çıkışı sürer mi’ sorusu

 

Bugün 4 hissenin fiyatında düzeltme olacakBugün 4 hissenin fiyatında düzeltme olacak

 

21 ayda 84 şirket borsaya geldi! 134 milyar liralık halka arz21 ayda 84 şirket borsaya geldi! 134 milyar liralık halka arz

 

Usta ekonomist Murat Sağman manzarayı çizdi, yatırım sırları verdiUsta ekonomist Murat Sağman manzarayı çizdi, yatırım sırları verdi

 

Yabancıların en fazla yöneldiği hisselerYabancıların en fazla yöneldiği hisseler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 65,80
En Yüksek: 66,50
En Düşük: 65,15
Değişim 1,39 %
FK: 0,00
PD / DD: 0,50
İşlem Hacmi 164.552.468
Toplam Adet: 2.500.631
Ağırlıklı Ort.: 65,71
ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)