E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisVİKİNG VE DYO HİSSELERİNDE YAŞAR FIRTINASI---

VİKİNG VE DYO HİSSELERİNDE YAŞAR FIRTINASI

VİKİNG VE DYO HİSSELERİNDE YAŞAR FIRTINASI
16 Haziran 2009 - 07:16 borsagundem.com

Yaşar Topluluğu Onursal Başkanı Selçuk Yaşar'ın haftasonu yaptığı açıklamalar DYO ve Viking Kağıt hisselerini zıplattı. Ancak gruptan yapılan açıklamalar hisselerdeki beklentileri boşa çıkardı.

Yaşar Topluluğu Onursal Başkanı Selçuk Yaşar'ın, haftasonunda yaptığı açıklamalar İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB)işlem gören şirket hisselerine doping etkisi yaptı. Yaşar'ın, Viking Kağıt'ın Finli ya da Danimarkalılara satışının gündemde olduğu, DYO Boya'nın eski fabrika arazisine de Suudi işadamları ile Bauhaus'un talip olduğu yönündeki açıklamaları şirket kaynaklarından yapılan düzeltmelere rağmen hisseleri zıplattı. Viking Kağıt'ın 0.66 ve 0.73 TL'de iki kez tavan olduğu İMKB'de, Yaşar'ın sözünü ettiği araziyle doğrudan bir bağlantısı olmadığı açıklanan DYO Boya hisseleri ise günü yüzde 18,18 yükselişle tamamladı. Yaşar'ın Finli ve Danimarkalı işadamlarıyla bu hafta içinde yapmayı planladığı görüşmelerin ise dün öğle saatlerinde anlaşmazlıkla sonuçlandığı açıklandı. Görüşmeler olumsuz sonuçlandı Selçuk Yaşar, hafta sonunda Viking Kağıt'ı satmak için Finli ve Danimarkalı iş adamlarıyla görüştüklerini söylemiş, bu hafta içinde taliplilerle müzakere edileceğini de bildirmişti. Yaşar, yaptığı açıklamada ayrıca, boya üreticisi iştirakleri DYO'nun eski fabrika arazisine Suudi Arabistan'dan iş adamlarının ve yapı marketi Bauhaus'un talip olduğu bilgisini vermişti. Yaşar, "136 dönümlük alanın fiyatı 150 milyon dolar. Forum Bornova, Ikea, Kipa gibi merkezlerin hemen yanında yer aldığı için çok değerli bir alan" derken, görüşmelerin üç ay içinde sonuçlanmasını beklediklerini de belirtmişti. Bu açıklamalarından ardından dün iki seansta da tavan fiyata yükselen Viking kağıt öğlen saatlerinde Kamuyu Aydınlatma Platformu'na(KAP) gönderilen "görüşmeler anlaşmazlıkla sonuçlandı" açıklamasına rağmen günü yüzde 21,67'lik çıkışla tamamladı. Hisse fiyatı 0.60'TL'den 0.73 TL'ye çıkan şirketin piyasa değeri de 30.6 milyon dolara yükseldi. DYO Boya yanlış anlaşıldı Fabrika arazisine talipli olduğu haberi ile alımların arttığı DYO Boya ise günü yüzde 18,18 primle 0.52 TL'den tamamlarken, şirketin piyasa değeri de 76 milyon dolara yükseldi. Ancak DYO Boya'daki beklenti de boşa çıkarken, akşam saatlerinde KAP'a gönderilen açıklamada Yaşar'ın sözlerinin yanlış algılandığı bildirildi. Zira söz konusu arazinin DYO Boya ile doğrudan bir ilgisi yoktu, Grup içindeki DYO adını taşıyan başka bir şirket ile ilgiliydi. İçsel bilgi oluşmamıştı Referans'ın bu yöndeki sorularını yanıtlayan Yaşar Holding Sermaye Piyasası Koordinatörü Senem Demirkan, Selçuk Yaşar'ın içinde DYO olan başka bir Grup şirketinden bahsettiğini ancak konunun yanlış anlaşıldığını bildirdi. Viking Kağıt'ta yürütülen satış görüşmelerinin neden bugüne kadar İMKB'ye bildirilmediği sorusunu da cevaplayan Demirkan, "Yeni Sermaye Piyasası Kurulu tebliğine göre "bir konunun açıklanması için içsel bilgi mahiyetini kazanması gerekiyor. Yani konunun en önce somutlaşması ve ne olduğunun görülmesi lazım. Konu henüz içsel bilgi niteliğini kazanmamıştı. Sonrasında da görüşmeler olumsuz sona erdi" dedi. ELİF BATU YENER-REFERANS

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)