E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemVirüsü dünyaya yayan Çin yeni bir riskle karşı karşıya---

Virüsü dünyaya yayan Çin yeni bir riskle karşı karşıya

Virüsü dünyaya yayan Çin yeni bir riskle karşı karşıya
27 Ocak 2022 - 10:28 borsagundem.com

Çin'de omikron salgını, milyonlarca insan için tatil planladığı Ay Yeni Yılı tatilinden günler önce büyük e-ticaret merkezine yayıldı.

Alibaba Group Holding Ltd. ve fintech devi Ant Group Co'ya ev sahipliği yapan Şanghay yakınlarındaki Hangzhou kentinde en az yedi enfeksiyon tespit edildi.

Hastalardan birinin birkaç yüz kişiyle birlikte bir şirket toplantısına katılmasının ardından vakaların artabileceğine dair endişeler var.

Alibaba ve Ant'taki birkaç çalışan, kampüsleri alevlenmenin merkez üssünden uzakta olduğu için henüz şirket çapında zorunlu testlere tabi tutulmadıklarını bildirdi.

Ülkenin kuzeyinde, büyük liman kenti Tianjin, vakaların sıfıra düşmesinden sadece bir gün sonra yeni bir enfeksiyon bildirdi.

Omikron'un yeniden ortaya çıkışı, Toyota Motor Corp. ve Volkswagen AG'de üretimi kesintiye uğratan hemen hemen üç haftalık bir sınırlama çabasının ardından geldi.

Yakınlardaki Pekin, son zamanlardaki omicron alevlenmesini altı kişiyle sınırlamayı başarmış olsa da, soğuk hava deposu tesisi çalışanlarına odaklanan kötüleşen bir delta kümesiyle boğuşmaya devam ediyor.

Çin Evergrande'yi bölmeyi değerlendiriyor

 

“Çin ekonomisinin faiz indiriminden daha fazlasına ihtiyacı var”

 

Çin Merkez Bankası'ndan kredileri artırma çağrısı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)