E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaVistra, Nvidia'yı geçerek 2024'te S&P 500'ün en çok kazandıran hissesi oldu---

Vistra, Nvidia'yı geçerek 2024'te S&P 500'ün en çok kazandıran hissesi oldu

Vistra, Nvidia'yı geçerek 2024'te S&P 500'ün en çok kazandıran hissesi oldu
24 Eylül 2024 - 11:51 borsagundem.com

2024 yılında S&P 500 endeksinin en çok kazandıran şirketi, hisseleri yüzde 180 artan ve bu oran ile Nvidia’yı geride bırakan Vistra Corp. oldu.

Yapay zekâ sektöründe hızla kaydedilen ilerlemeler, yalnızca yarı iletken hisselerini değil, aynı zamanda enerji sektöründeki bazı şirketleri de öne çıkardı.

CNBC-e'nin bildirdiğine göre, S&P 500 endeksinde 2024 yılı başından itibaren en yüksek kazancı elde eden hisse senedi Nvidia değil, beklenmedik bir şekilde Vistra Corp. oldu. Vistra'nın hisseleri yılbaşından bu yana yüzde 180 değer kazanarak zirveye yerleşti. Nvidia ise yüzde 134'lük artışla ikinci sırada yer aldı.

Constellation üçüncü sırada

Yapay zekâ çağında nükleer enerjiye yapılan yatırımlar giderek daha fazla dikkat çekiyor. Özellikle veri merkezlerinin yüksek enerji gereksinimleri, yatırımcıların ilgisini Vistra ve Constellation Energy gibi şirketlere yöneltti. Constellation hisseleri de yüzde 118 oranında artarak üçüncü sıraya yerleşti.

Yapay zekâ teknolojisinin enerji talebini artırması, nükleer enerjiye olan ilgiyi de artırdı. Microsoft’un Constellation ile yaptığı 20 yıllık elektrik alım anlaşması, bu ilginin daha da güçlenmesine katkı sağladı.

Jefferies'ten analist Paul Zimbardo, bu anlaşmanın nükleer enerji sektörüne duyulan güveni pekiştirdiğini ve veri merkezlerine temiz enerji sağlama fırsatı sunduğunu dile getiriyor. Ancak, Microsoft'un bu süreçte ödeyeceği bedelin sektördeki fiyatlandırmada kritik rol oynayacağı belirtiliyor.

Vistra’nın geleceği...

Vistra’nın geleceği ise oldukça umut verici görünüyor. Şirket, artan enerji maliyetlerinden, tesislerin daha yüksek kapasiteyle çalışmasından ve veri merkezleriyle yapılacak olası yüksek fiyatlı sözleşmelerden fayda sağlamayı sürdürebilir. Bu gelişmeler, Vistra’nın S&P 500'deki üstün performansını devam ettirmesine olanak tanıyabilir.

Yapay zeka yarışında dev ortaklıkYapay zeka yarışında dev ortaklık

 

Goldman Sachs yapay zekadaki düşüşü satın alıyorGoldman Sachs yapay zekadaki düşüşü satın alıyor

 

Milyarder Ken Griffin Nvidia hisselerini satıyorMilyarder Ken Griffin Nvidia hisselerini satıyor

 

Goldman Sachs: Nvidia hisselerinde satışlar abartılıGoldman Sachs: Nvidia hisselerinde satışlar abartılı

 

Nvidia’da alım için doğru zaman mı?Nvidia’da alım için doğru zaman mı?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)