E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaVadeli İşlem BorsasıVOB teknik analizi---

VOB teknik analizi

VOB teknik analizi
24 Ocak 2011 - 12:44 borsagundem.com

Kontrata gördüğümüz 7885 seviyesi, kısa dönemli dip olarak nitelenebilir mi?

VOB Şubat kontratı, Cuma günü sert bir dönüşle günü artı kapamayı başardı. Kontrata gördüğümüz 7885 seviyesi, kısa dönemli dip olarak nitelenebilir mi? Öncelikle nerede olduğumuza bakalım. Endeks haftalık grafikte, 50 haftalık ortalamaya yakın işlem görüyor, 50 haftalık ortalama endeksin yukarı trendinin korunmasında önemli. 20 haftalık ortalama ise direnç olarak çalışıyor. 20-50 hafta ortalamalar arasında olduğumuz için içinde bulunduğumuz trendi “güçsüz” olarak nitelememiz gerekir.

bazında grafiğe de bakalım. Dolar bazında 50 haftalık ortalamayı denedik, geçtiğimiz hafta destek olarak çalıştığını söyleyebiliriz. Görünüm yine de zayıf. 50 günlük ortalamayı bir önceki ziyaretimizden sonra %8 civarı yükseliş yaşanmıştı. Yurtdışı borsalar güçlenmeye devam ederse bir önceki harekete benzer bir yükseliş görebiliriz. Bununla birlikte bankalara gelen yoğun satışların kesilmesi yükselişin gerçekleşebilmesi için önemli bir şart. Son 6 aydır devam eden bankalardaki satış baskısının bir miktar hafiflemesi gerekiyor.

Haftalık fibonacci grafiğinde, gerilemenin çok kısa kaldığını görüyoruz. Eğer 7680lere doğru yaşadığımız düşüş büyük bir düzeltmenin ilk ayağı ise sonraki hedefler 67200 ve 59425 olabilir. Yükseliş trendini korumak için 8600 civarında oluşan son tepeyi geçmemiz gerekir.

Saatlik grafikte dirençler 8160-8260-8340-8400 olarak dikkat çekiyor. Cuma günü yaşlanan geri dönüş, bu hafta devam ederse 8300lere doğru bir hareket görebiliriz. Yükseliş kısa kalırsa arkasından gelecek düşüş mutlaka 7885in altını hedefler.

Son olarak piyasalarımızda işlem gören ana enstrümanlarımızın durumuna bakalım. Endeksteki hareketleri 5 yıllık CDS kontratındaki hareketler ile takip edebiliriz.
Analizi mutlaka DolarTL ile de güçlendirmek gerekir. CDS kontratları değerlenmeye başladıktan sonra borsa, gücünü koruyamıyor. Şu anda CDS kontratları talep görüyor, talepli olması halinde endeksin yukarı hareketleri düzeltme olarak kalabilir.

SONUÇ: endeks kontratları Cuma günü iyi bir geri dönüş yaptı. Normalde, bu tip dönüşler sonrası hareketin devamı beklenir. Bu hafta, yurtdışı yardım ederse yukarı yönlü bir hareket görebiliriz, bununla birlikte eğilim endeksin çok güçlenemeyeceği yönünde. Varantlar ve Endeks kontratları kullanarak portföy koruması yapılması, bu dönemin risksiz olarak geçirilmesi açısından önemli.  Amerikan piyasaları olumluluğun tavanında geziniyor, yaşanacak bir satış daha fazla bir kaldıraçla bizi de olumsuz etkileyebilir.
 

 

SALİM KASAP TURKİSH YATIRIM

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)