E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaVadeli İşlem BorsasıVOB ‘YAZILIM'DA İMKB’Yİ BIRAKTI---

VOB ‘YAZILIM'DA İMKB’Yİ BIRAKTI

VOB ‘YAZILIM'DA İMKB’Yİ BIRAKTI
06 Şubat 2010 - 07:23 borsagundem.com

yıldır İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nın (İMKB) yazılımını kullanarak toplam 5.8 milyon ira ödeme yapan Vadeli İşlemler Borsası (VOB) 6 milyon dolara İngiltere’den 10 yıllığına yazılım satın aldı.

VOB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, “İMKB’nin yazılımı bize yetmiyordu. Yeni ürünler için yetersiz kalıyordu. Bu yazılım sermaye piyasaları içinde bir devrim. Yazılımı isterlerse İMKB’ye de memnuniyetle veririz” dedi. Bir jest yaparız VOB’un 6’ncı kuruluş yıl dönümünde konuşan Işınsu Kestelli, geçen yıl aralık ayında yeni yazılımı İngiliz Pataystems firmasından 6 milyon dolara satın aldıklarını belirterek, şunları söyledi: “2010 sonu itibariyle hayata geçecek yeni yazılım sistemi ile opsiyon gibi yeni ürünleri piyasaya sunabileceğiz. Bu yazılımın ücretini 10 yılda ödeyeceğiz. Bu yazılım sermaye piyasaları içinde bir devrim. Yazılım Türkiye’deki en iyi yazılım olacak. Yazılımı isterlerse (İMKB’ye) de veririz memnuniyetle. Kurulduğumuz yıldan bu yana geçen 5 yılda endeks verileri için de 2.7 milyon TL ödeme yaptık. Hem yazılım, hem de endeks lisansı olmak üzere İMKB’ye yaklaşık 8.5 milyon lira gibi bir para ödendi.” 5 yılda 111 kat artış VOB’un, kurulduğu yıl 3 milyar lira olan işlem hacminin, 2009 sonunda beklentilerinin de üstünde bir artışlar 334 milyar liraya ulaştığını söyleyen Kestelli, VOB’un işlem hacminin 5 yılda 111 kat arttığını dile getirdi. Işınsu Kestelli, bunun Türk girişimcisinin yazdığı bir başarı hikayesi olduğunu vurgulayarak, VOB’un, Türk sermaye piyasalarına yeni bir soluk, yeni bir heyecan getirdiğini ve VOB fikrinin, Türk girişimcisi için büyük fırsatlar barındırdığını belirtti. Dünyanın 3’üncü türev borsası oldu DÜNYANIN en hızlı büyüyen 3’ncü türev borsası olduklarını söyleyen Işınsu Kestelli, şunları söyledi: “Bu yıl yeni ürünlerle büyümemizi sürdüreceğiz. Bu yıl 400 milyar lira civarında bir işlem hacmine ulaşmayı öngörüyoruz. Opsiyonlar gibi yeni ürünlerin piyasaya çıkması ile birlikte işlem hacmi 2011 yılında iki katına çıkabilir. Hürriyet

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)