E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaVadeli İşlem BorsasıVOB yönetmeliğinde değişiklik---

VOB yönetmeliğinde değişiklik

VOB yönetmeliğinde değişiklik
07 Eylül 2012 - 08:41 borsagundem.com

Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsalarının Kuruluş ve Çalışma Esasları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikte değişiklik yapıldı

Sermaye Piyasası Kurulunun bugünkü Resmi Gazetede yer alan karara göre, 23/2/2001 tarihli ve 24327 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan
Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsalarının Kuruluş ve Çalışma Esasları Hakkında Yönetmeliğin 3´üncü maddesinde yer alan “SPK” tanımı "SPK veya Kurul: Sermaye Piyasası Kurulunu" şeklinde değiştirildi.
Ayrıca söz konusu maddeye “Opsiyon Sözleşmesi” tanımından sonra gelmek üzere “Kaldıraçlı Alım Satım İşlemleri” tanımı eklendi. Kaldıraçlı Alım Satım İşlemleri tanımı "Yatırılan teminat tutarı karşılığında, her türlü döviz, mal, kıymetli maden ve Kurulca belirlenecek diğer varlıkların kaldıraçlı olarak elektronik ortamda alım satımı işlemleri" olarak belirlendi.
Yönetmeliğin bir fıkrası "Ödeme Güçlüğü İçinde Bulunan Bankerlerin İşlemleri Hakkında 35 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ve eklerine göre kendileri veya ortağı olduğu kuruluşlar hakkında tasfiye kararı verilmemiş olması" şeklinde değiştirildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)