E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaVadeli İşlem BorsasıVOB'da 24 saat işlem yapılabilecek---

VOB'da 24 saat işlem yapılabilecek

VOB'da 24 saat işlem yapılabilecek
04 Şubat 2011 - 10:26 borsagundem.com

Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası (VOB), 'üzerinde güneş batmayan' borsa olmaya hazırlanıyor

Dünya gazetesine açıklamalarda bulunan Genel Müdür Çetin Ali Dönmez, dünya pazarlarının 24 saat işlem yapar hale geldiğini, VOB´un da nisanda 24 saat işlem yapar duruma geleceğini açıkladı. Böylece Türkiye piyasası kapandıktan sonra da yurtdışı piyasalarda gelişmeler izlenerek işlem yapılabilecek. Gündüz işinde olan kişiler gece yatırımlarıyla ilgilenebilecek. Dönmez, "24 saat hizmetin bir diğer unsuru yabancı borsalarla işbirliği, emirleri tek bir havuza toplayabilmek. Bu yönde bazı yabancı borsalar bize ulaştı, görüştük. İşbirlikleri yapmayı planlıyoruz" dedi.
Genel Müdür Dönmez, 2011 yılındaki ilk hedeflerinin opsiyon işlemlerini başlatmak olduğunu dile getirdi. Dönmez, "Bu sermaye piyasalarında, İMKB ve VOB´un kuruluşu dışında üçüncü büyük adım olacak. 2011´de hacim konusunda da iddialı olmaya devam edeceğim, işlem hacmimizin yıllık yüzde 40 civarında artarak 600 milyar TL´ye ulaşacağını düşünüyorum. Geçen yıl iki büyük yabancı aracı kuruluş borsamıza üye oldu. Yabancı ilgisi artıyor" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)